Henning Berg vraket iPod-keeper

Og Bergen hyller «Charlie og målfabrikken». Lokalavisene om Tippeligaen.

(Dagbladet.no): Start trygget serieledelsen, men Brann stjal de fleste overskriftene i rikspressen. Dagbladet.no har sett hva lokalavisene skriver etter gårsdagens seks kamper:

Glimt-LSK 1-1

I Bodø fortviles det selvsagt over at dommer Kjell Alseth ikke annulerte Arild Sundgots mål for offside. At ingen Glimt-spillere protesterte umiddelbart, forklarer kaptein Fredrik Kjølner slik til Avisa Nordland:

- Jeg var sikker på at det var offside og var på vei ut igjen.

Like fortvilet er nordlendingene over at Trond Fredrik Ludvigsen ble vinket av da han fikk ballen via Michael Mifsud.

- Den er vanskelig. I det ballen slipper går den borti Mifsud, men så lenge den ikke får ei retningsendring skal det ikke blåses, sier dommer Alseth.

Arild Sundgot er imidlertid sikker på at han ikke var i offside da han scoret.

- Jeg konsentrerte meg veldig om å ligge bak ballen, og jeg er helt sikker på at jeg var bak ballen da Robbie (Robert Koren) slo ballen inn, sier Sundgot til Romerikes Blad.

FORTSATT Å TOPP: Start-fansen var ikke mange på Color Line stadion i går. Men de som var der, fikk sin fortjente takk fra serielederne. Foto: Scanpix
FORTSATT Å TOPP: Start-fansen var ikke mange på Color Line stadion i går. Men de som var der, fikk sin fortjente takk fra serielederne. Foto: Scanpix Vis mer

Men også LSK-trener Uwe Rösler hadde sitt å si på dommerne. Han mente Glimt-scoringen også kom etter en feil avgjørelse.

- Det var ikke ufortjent at de scoret. Men det var synd den kom på den situasjonen, for det var ikke frispark. I tillegg skulle Espen Søgård hatt frispark da han løp fram for å blokkere, sier han.

Molde-FFK 2-1

Molde så ut til å gå på en smell da Matej Mavric styrte en stuss fra Markus Ringberg i eget mål 12 minutter før slutt.

Så fikk han sjansen til å gjøre det godt igjen fra straffemerket tre minutter seinere - og grep den. En kjempelettelse både for ham og laget.

- Jeg kan le av det nå, men da jeg så ballen gå i mål, var jeg fryktelig skuffet, sier Mavric til Romsdals Budstikke.

Mavric forteller at han var fast straffeskytter i Gorica i Slovenia, og derfor helt uten nerver da Stian Ohr krevde at han skulle ta straffesparket.

- En herlig scoring å få like etter mitt eget selvmål, og utrolig viktig for oss med tanke på poengene, sier han.

Fredrikstad-spillerne må gjennom en straffeøkt i etterkant av tapet. Men ikke slik som Kjetil Rekdal lover Vålerenga-spillerne blodslit på trening. FFK-spillerne straffes med videotitting:

- Vi har ikke troen på å bruke amerikansk krigspsykologi for å straffe dem. Å gi dem en smekk over fingrene er ikke løsningen, sier Knut Torbjørn Eggen til Fredrikstad Blad.

Nå venter en lang økt med videoanalyse av hva som gikk galt mot Molde. Eggen antyder at det ikke er snakk om en feelgood-film:

- Vi skapte knapt en halvsjanse før pause. At vi scorer på et selvmål er symptomatisk for denne kampen. Vi var ikke i nærheten, sier han.

Demokraten fastslår at FFK var tannløse.

Tromsø-Lyn 0-0

TIL-gutta hadde det til tider svett hjemme mot Lyn, men slapp unna med 0-0 og ett poeng. Gutta gir keeper Knut Borch æren for det.

- Da vi satt i garderoben i pausen følte vi oss ikke veldig høye i hatten. Vi skal takke Borch for at vi klarte det, sier Ole Martin Årst til Bladet Tromsø.

Landslagsspissen mener lagkameraten fra klubblaget fortjener en plass i Hareides neste Norge-tropp.

- Thomas Myhre er vel et klart førstevalg. Men jeg kan ikke forstå at Borch skal ligge noe bak Espen Johnsen, sier han.

BT har også innført begrepet «Charlie og målfabrikken» etter skottens storkamp i går. Han gjentok igjen at han vil bli i Brann dersom lønna matcher andre tilbud.

Lyn reiste til Tromsø uten reservekeeper Nuno Marques. Trener Henning Berg vil ikke kommentere saken overfor Aftenposten Aften.

Men avisa opplyser at det var en reaksjon fra Berg på Marques\' manglende interesse for oppvarmingen før cupkampen mot Hønefoss på onsdag. I stedet for å varme opp, satte portugiseren seg på benken og snakket med supporterne. I tillegg hørte han musikk på iPod mens lagkameratene forberedte seg på kamp.

- Det var veldig kjedelig og frustrerende. Lyn er som en familie for meg, så når jeg ikke får være med er det vanskelig, sier Marques.

Henning Berg avviser at Marques har havnet bak Johan Dahlin, som satt på Lyn-benken i går, i keeperrekken i klubben.

- Det betyr bare at Johan var med denne gangen, sier Berg til Aftenposten Aften.

Brann-RBK 4-1

BTs egen Brann-blogger Doddo er selvsagt fra seg av begeistring etter storseieren mot trønderne.

- I dag hyller vi Charlie Miller. Tre deilige mål mot RBK gjør han til helt i denne byen for evig og alltid. Han må gjerne ta seg en øl, eller to. Det har han fortjent, mener Doddo.

Raymond Kvisvik var glad for å få snakke med BA om bleiene han vant fra Azar Karadas i stedet for overgangssnakket. For det har blitt mye mas om FFK i det siste:

- Nå er jeg vant til trøkk, og synes jeg takler det bra. Men jeg merker jo at det blir mye. Det kan være slitsomt, men ikke mer enn jeg takler. Jeg synes ikke det preger meg, i hvert fall ikke på banen. Men jo da, det har vært mye i det siste, sier Kvisvik.

Det sjokkerer vel ingen at Adresseavisens kommentator setter et kritisk søkelys på RBK-trener Per Joar Hansen etter stortapet.

Ankepunktet er at «Perry» gjorde endringer på laget som har hatt suksess de siste kampene. Ørjan Berg var tilbake, det medførte flytting av Jan Gunnar Solli og vraking av Fredrik Winsnes.

Hansen mener imidletid ikke at det var på midtbanen det sviktet i går:

- Det var tull og vås i forsvarsspillet som gjorde at Brann fikk 3-1. Og så ga vi bort 4-1. Det skjedde etter at vi hadde en god del av spillet i 2. omgang og hadde et visst tak på dem, sier han.

Aalesund-Start 1-2

- Vi falt for det eldste trikset i boka, sier AaFK-trener Ivar Morten Normark til Sunnmørspostens nettutgave.

Start scoret på et frispark i sluttminuttene, og Nordmark sier alt laget hans kunne om dødball gikk i glemmeboka.

I dag har Nordmark møte med Aalesunds trener-kommite, der framtida hans i klubben er diskusjonstema.

- Nå går kontrakten hans snart ut, og da må vi foreta en total-evaluering. Er Ivar Morten Normark den rette person til å utvikle produktet vårt ytterligere? forklarer Aalesund-leder Arne Aambakk til Sunnmørsposten

Mannen som reddet seieren for serielederne er Kai Risholt. Han scoret på overtid, men ønsker seg likevel vekk fra Start.

- Jeg føler meg faktisk som et femtevalg her i Start. Både Bala Garba, Stefan Bärlin, Ben Wright og Jesper Mathisen er foran meg i køen om spissplassen, sier han til Fædrelandsvennen.

Nå vurderer han å takke ja til et konkret tilbud fra Skeid. Risholt er Bosman-spiller, og kan skifte klubb gratis 1. juli.

Tom Nordlie satset offensivt etter at AaFK tok ledelsen, og sendte inn både Ben Wright og Kai Risholt - som scoret hvert sitt mål.

- Da Kai kom inn, skjønte ikke Marius at han skulle ned som indreløper. Så vi spilte faktisk 4-2-4 mot slutten. Det er greit at vi er offensive og prøver å vinne selv om vi har uavgjort, men akkurat det var kanskje litt i overkant, sier Nordlie.

Ham-Kam-Odd 2-1

På Hamar heter helten Petter Vaagan Moen. Men det spørs hvor lenge han blir værende på Briskeby.

I går ble han matchvinner, og både Brann og Vålerenga er på jakt etter 21-åringens tjenester neste sesong. Ham-Kam forsøker å forlenge kontrakten hans.

- Vi vil starte en prosess med å reforhandle Petter sin kontrakt ganske så snart, sier klubbdirektør Truls Haakonsen til Hamar Dagblad.

Hamar Arbeiderblad forteller at spilleren ble «hentet i en stor svart bil av agentfirmaet Profile Media» etter kampen i går. Profile Media er selskapet til Vaagan Moens agent Rune Hauge.

Hauge har tidligere sagt at Vaagan Moen helst skal selges ut av landet.

Odd-trener Arne Sandstø var rasende da han ble intervjuet på TV 2 i går, og mente det var en skam for klubben hvordan enkelte av spillerne meldte seg ut av kampen.

Også stopper Per Nilsson var oppgitt over lagkameratenes innsats i forkant av Ham-Kams vinnermål.

- Noen må klare å plukke opp Petter Vaagan Moen når han står på fem meter. Jeg passet på min mann i ti sekunder før målet kom, og da må det være mulig å rekke å markere Vaagan Moen for noen også. Det er for dårlig, raser Nilsson ifølge TA.

Varden registrerer at Odds venezuelanske målscorer Fernando de Ornelas takket høyere makter for målet, uten at Odd fikk hjelp fra oven i retur.

VRAKET FRA TROPPEN: Lyns andrekeeper fikk ikke sitte på benken mot Tromsø. Grunnen: Han snakket med supporterne og hørte musikk på iPod under oppvarming før cupkampen mot Hønefoss på onsdag.
MÅLFABRIKKEN: Charlie Miller var gårsdagens mann i Tippeligaen. Tre mål mot RBK er ikke hverdagskost.