Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Henning berget United

Inter- Manchester United 1-1, 1-3 sammenlagt. 88 minutter inn i den italienske fotballkvelden fylt av blodappelsiner, flasker, Hollywood-stunts og høyt UEFA-drama slo Paul Scholes ballen i mål for United.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etterpå - da Alex Fergusons helter, anført av Henning Berg, gikk av banen - så det ut som om de hadde vunnet Mesterligaen.

Og den spontane gleden er forståelig. Manchester United hang nemlig i den tynneste tråden på San Siro i går kveld. Men en sjokkerende hyggelig franskmann med fløyte, en god Peter Schmeichel og en nærmest gymnastisk perfekt og kompromissløs Henning Berg holdt Manchester United på europakartet.

Helt til Paul Scholes ordnet resten.

United-manager Ferguson må ha vært på den sjette tyggegummipakka da Scholes plantet semifinaleretten bak Gianluca Pagliuca med en bredsidet selvfølge. Før det hadde han det nemlig ille. For Inter var best, Inter skapte målsjansene, og Internazionale fra Milano ble snytt for ei soleklar straffe.

Men:

Italienerne scoret ikke.

Dramatisk Berg-miss

Henning Bergs eneste miss skapte forspillet til den situasjonen italiensk media vil messe om i flere dager. Den kom etter 15 minutter og inneholdt alt det regelboka forlanger av et straffespark. Men da Schmeichel tok Ivan Zamorano istedenfor den ballen Henning Berg dyttet inn i faresonen med den desperate tåa, skjedde det ingen ting.

Hva Ferguson tenkte - han som på forhånd var livredd for italienernes fallesyke og dommerpåvirkning - kan bare gudene vite.

Derfra og inn var Henning Berg perfekt. Han kledde av Ronaldo, tok det meste tidlig, holdt forsvarslinja samlet og avverget en åpenbar scoring da han stjal ballen med et baklengs saksespark rett foran luggen på Zamorano. Og dette i sum ga Manchester United 0-0 til pause.

Da Roy Keane bommet på ballen i egen boks etter 63 minutter var innhopper Nicola Ventola der og gjorde kvelden overdramatisk aleine med Schmeichel.

Juks og fanteri

Men italienere er italienere fordi de er italienere. Og fordi dommeren ikke ga dem straffespark i første omgang - da de absolutt skulle hatt det - trodde de på menneskelig svakhet resten av kvelden. Og så ramlet de på alt, fikk gule kort istedenfor dommersympati, og til slutt ble de irriterte.

På Colonneses siste dumhet - da Inter-forsvareren provokativt slengte ballen i fanget på David Beckham i forbindelse med noe så uproblematisk som et innkast - fikk United den åpninga som ga utlikning.

Der og da var Alex Ferguson mer enn et smil. Ute på banen var gutta hans i ekstase. Og når han kommer hjem på kontoret sitt i ettermiddag, kan han konkludere med følgende:

Manchester United leder Premier League.

Manchester United er i semifinalen i FA-cupen.

Og aller viktigst:

Manchester United er i semifinalen i Mesterligaen.

- It looks pretty good, sier The Boss.