Henning brøt i natt

Rally New Zealand var over før det kom skikkelig i gang for Henning Solberg. På fjerde fartsprøve i natt måtte han bryte.

(Dagbladet.no) - Det kom en trestubbe i en innersving som vi kjørte på. Den ene støtdemperen stikker opp foran frontruta, og et stag bak er ødelagt. Jeg forsto med en gang at det var slutt, forteller Henning til NTB.

Henning Solberg jaktet på fabrikksetet til finske Harri Rovanperä etter at Freddy Loix ble vraket etter bare to VM-runder. Sammen med landsmannen Marcus Grönholm kjører han den nye og bedre 307-en.

På toppen av Hennings krasj kjører Rovenperä utmerket. Etter sjuende fartsprøve i natt leder finnen Rally New Zealand ett sekund foran lillebror Petter Solberg på andreplass.

Grönholm ligger på tredjeplass etter at han tippet over på taket på sjette fartsprøve. Finnen mistet 36 sekunder på velten, melder WRC.com. Han ligger 29,1 sekunder bak Rovanperä totalt.

Rovanperä har vært inn og ut av Peugeot-teamet de siste åra etter at han vant i Sverige i 2001. Hans comeback i det franske teamet slo ned som en bombe. 38-åringen fikk nemlig fyken etter sesongslutt i fjor.

Det hører med til historien at Peageouts teamsjef Corrado Provera spesielt ga beskjed til Henning Solberg om holde seg på veien første dagen i Rally New Zealand.

HJELP: Grönholms Peugeot hjelpes tilbake på hjulene. Finnen tapte bare 36 sekunder, men ligger nå et halvt minutt bak landsmannen og teamkameraten Harri Rovanperä og Petter Solberg.
2. PLASS:</B> Petter Solberg og Phil Mills sklir forbi skolebuss-holdeplassen under fjerde fartsprøve i natt.
PÅ HUET: Finske Marcus Grönholm og annenfører Timo Rautiainen fra Finland tipper over på taket under sjette fartsprøve.