Henning digger apeprat

«Selv en ape kunne kjørt fort med den bilen.»

(Dagbladet.no): Petter Solberg lot seg imponere etter Ford-bilenes maktdemonstrajon i Rally Norge i helga. Ford-førerne Mikko Hirvonen, Marcus Grönholm og Henning Solberg tok de tre øverste plassene, mens Petter måtte nøye seg med fjerdeplassen.

- Hva var det Toni Gardemeister sa igjen: «Selv en ape kunne kjørt fort med den bilen», sa Petter Solberg muntert.

Og viste med kroppsspråket at han gjerne skulle vært opphavet til sitatet.

Om Henning Solberg hadde valgt å ta utsagnet i verste mening, kunne det vært lurt av lillebror Petter å ligge lavt en stund. Men Henning velger å ta det som et kompliment.

- Vi i Ford er glade for at han kommer med sånne uttalelser. Han gir oss masse gratis reklame, noe vi takker og bukker for. Han kan vente seg blomster i morgen, sier Henning til Dagbladet.no.

Og legger til at det kanskje ligger en hel del misunnelse bak apestrekene.

- Det høres ut som noen er litt misunnelige på bilen. Men jeg vet ikke hvor riktig det er å si at en ape kunne kjørt den, flirer han.

Får sms\'er fra fremmede

MER BLOMSTER I VENTE: Henning Solberg var raskt frampå med blomster til lillebror Petter etter målgang i Rally Norge. Nå kan Petter vente seg nok en bukett, som en takk for at han hang seg på Gardemeisters uttalelse om at «selv en ape kunne kjørt fort i en Ford». Foto: SCANPIX
MER BLOMSTER I VENTE: Henning Solberg var raskt frampå med blomster til lillebror Petter etter målgang i Rally Norge. Nå kan Petter vente seg nok en bukett, som en takk for at han hang seg på Gardemeisters uttalelse om at «selv en ape kunne kjørt fort i en Ford». Foto: SCANPIX Vis mer

Henning er fortsatt i perlehumør etter helgens tredjeplass. Ved 16-tiden søndag var innboksen på mobiltelefonen allerede smekkfull av folk som ville gratulere. Og Henning har stålkontroll på antallet:

- 127 tekstmeldinger i går, og 60 i dag. Mange av dem kommer fra folk jeg ikke kjenner, som sier at de har tårer i øynene og greier. Det er kjempehyggelig og rørende, sier han.

Men han måtte også tåle litt pepper i går, for språkbruken da han fikk greie på at tredjeplassen var i boks.

- Føkking hell! Jeg greide det, det hadde jeg ikke trodd! utbrøt han.

WRC-radioens reporter Colin Clark ble tatt på senga og beklaget språkbruken på lufta. Også lillebror Petter har tidligere fått refs for unødig banning, så kanskje ligger det latent i Solberg-blodet.

- Det var ikke meninga, det der. Jeg visste ikke hva jeg skulle si, jeg tror jeg er blitt smitta av Petter, sier Henning.

- Hvordan har mandagen vært?

- Det har vært slitsomt. Jeg var ordentlig sliten i dag, helga var en voldsom utladning. Men fy fader, jeg er så fornøyd som det går an å bli. Jeg føler jeg har vært en del av hele arrangementet, støttet det i over et år, vært med på alle småting og lagd mest mulig PR. Da er det deilig å lykkes, sier han.

Henning digger apeprat

- Petter er best

Hennings målsetting i VM er topp fem, men i dagens papirutgave av Dagbladet rynker teamsjef Malcolm Wilson på nesa over akkurat det:

- Nja. Henning må satse på pallplasser i grusløpene. Men der blir det tøft å ta Loeb, Grönholm og Hirvonen. Mye er avhengig av hvordan han gjør det i asfaltløpene. Klarer han å score poeng der også, så kan det være mulig, sier han.

Henning forstår skepsisen:

- Jeg er enig i det han sier. Men jeg må uansett ha det som mål, sier han.

- Hvem er best av deg og Petter akkurat nå?

- Det er nok Petter. Han har mest erfaring, og kan så mye. Han har kjørt 70 VM-løp mer enn meg, og da kan du tenke deg selv. Men jeg jobber meg gradvis framover, sier Henning til Dagbladet.no.

Henning digger apeprat
TREDJEPLASS:</B> Det gikk unna da Henning Solberg sikret seg tredjeplassen i Rally Norge.