- Henning fortjener plassen

Henning Berg er tilbake - men tror det kan være bra for Norges EM-sjanser at han ble vraket i Manchester United. Dagbladet :på nettet følger Henning og United mot Valencia i kveld.

Henning spiller fra start når Manchester United går løs på pliktløpet borte mot spanjolene. United er allered videre til kvartfinalene i Champions League.

I kveld spiller Henning midtstopper i sin fjerde kamp på rad. Men mellom oktober og mars var situasjonen en annen: Berg fikk bare fem kamper i førsteelleveren.

Det likte både både Henning og landslagssjef Nils Johan Semb dårlig.

- Mens jeg ikke spilte var jeg bekymret for at plassen min på landslaget kunne være i fare. Jeg håper jeg slipper å tenke på det mer nå, sier Berg til Daily Mail i dag.

Tvunget hvile

Faktisk tror Henning at lite spilletid i en lengre periode kan ha vært nyttig.

- Det betyr mye for meg å spille for Norge. Fordi jeg har fått «tvunget» hvile de siste månedene kan formen min bli enda bedre når EM 2000 starter, sier Henning.

Bergs forklarer tabbene før jul med tretthet etter mange kamper både for United og Norge. Og han vurderte situasjonen sin i klubben nøye.

- Det var tider da jeg lurte på om jeg noensinne ville klare å komme tilbake på laget, sier Henning til The Sun.

Erfaring og kunnskap

Også i kveld foretrekkes Henning framfor Mickael Silvestre som partner til Jaap Stam. Manager Alex Ferguson er glad for at han har Berg på plass.

- Henning fortjener å være tilbake på laget. Han har erfaring og kunnskap fra dette nivået. Han er uthvilt og det har vært godt å kunne hente ham inn på dette tidspunktet, sier Ferguson.Gruppe A: Hertha Berlin (Tyskland) - Porto (Portugal), Sparta Praha (Tsjekkia) - Barcelona (Spania).

Gruppe B: Fiorentina (Italia) - Bordeaux (Frankrike), Valencia (Spania) - Manchester U. (England).