Henning har like mange VM-poeng som Petter

Hirvonen vant i Jordan.

Mikko Hirvonen tok en klar seier i Rally Jordan som ble avsluttet søndag. Henning Solberg klatret til fjerdeplass sammenlagt.

Med søndagens plassering har Henning like mange VM-poeng som lillebror Petter.

De deler 7.-plassen etter at en tredel av årets VM-runder er kjørt, og det er langt fram til Hirvonen som gjenerobret ledelsen fra Sebastien Loeb.

Hirvonen var på tredjeplass i Rally Jordan foran den siste dagen, men med Dani Sordo og landsmannen Jari-Matti Latvala bare sekunder foran seg. Latvala raste på listene etter mekaniske problemer søndag, mens Hirvonen avgjorde duellen mot Sordo.

Foran siste fartsprøve hadde den finske Ford-føreren 23 sekunders ledelse.

- Det var svært nervepirrende for meg. Jeg fikk ingen passeringstider og ante ikke hvor fort jeg kjørte i forhold til Dani, sa Hirvonen.

Han trengte ikke å bekymre seg. Sordo snurret tidlig på prøven og ga opp kampen om seieren.

- Jeg gjorde mitt beste hele dagen, men grusen vi kjørte på i dag var enda løsere enn de andre dagene. Enkelte steder bare spant jeg. Vi tapte mye tid da vi snurret på slutten av siste prøve, og da var det bare å kjøre til mål, sa Sordo.

FINSK SEIER: Mikko Hirvonen var nummer tre foran siste dag i Jordan, men landsmannen Jari-Matti Latvala fikk tekniske problemer og Dani Sordo holdt ikke helt inn. Foto: REUTERS
FINSK SEIER: Mikko Hirvonen var nummer tre foran siste dag i Jordan, men landsmannen Jari-Matti Latvala fikk tekniske problemer og Dani Sordo holdt ikke helt inn. Foto: REUTERS Vis mer

Hirvonen seiret til slutt 1.15,7 minutt foran den spanske Citroën-føreren.

Atkinson på pallen

Petter Solbergs australske Subaru-lagkamerat Chris Atkinson ble nummer tre, snaut fem minutter bak vinneren. Han tok sin fjerde pallplassering på fem forsøk i år.

- Et ny god plassering. Det er bra for laget og betyr at jeg henger med i tetstriden. Men aller helst vil jeg jo vinne, sa Atkinson. Han er på tredjeplass sju poeng bak Hirvonen og to bak Loeb.

Henning Solberg var nummer sju foran siste dag, men avanserte til fjerdeplass, slått av vinneren med 7.35,8 minutt.

Petter Solberg var forfulgt av uhell de to første dagene av rallyet og måtte bryte begge dager.

Heller ikke verdensmester Sebastien Loeb hadde noen vellykket helg. Han måtte bryte lørdag etter å ha frontkollidert på en transportstrekning, men han stilte opp igjen søndag og kjørte inn til 10.-plass.

(NTB)

<B>NUMMER FIRE I HELGA:</B> I VM-sammendraget er Henning nå likt med lillebror Petter, på en 7. plass.