- IKKE GÅ TIL PER, JANNE!: Henning Hauger (t.h.) håper ikke Stabæk-trener Jan Jönsson forsvinner til Rosenborg og Per Ciljan Skjelbred (t.v.). 
Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix
- IKKE GÅ TIL PER, JANNE!: Henning Hauger (t.h.) håper ikke Stabæk-trener Jan Jönsson forsvinner til Rosenborg og Per Ciljan Skjelbred (t.v.). Foto: Håkon Mosvold Larsen, ScanpixVis mer

Henning Hauger ber Jönsson forlate landet

- Håper ikke han går til Rosenborg.

||| (Dagbladet): Landslagets midtbaneanker Henning Hauger ble ikke spesielt overrasket over at Jan Jönsson i dag bekreftet det mange har ventet: Ar han forlater Stabæk etter sesongen.

- Det lå vel i kortene, sier Stabæk-spilleren til Dagbladet.

Hauger sier svensken har betydd «vanvittig mye» for bærumsklubben.

- Da han tok over, lå vi i Adeccoligaen. Nå er vi en etablert toppklubb.

- Ikke gå til RBK Men Hauger forteller også at Jönsson har endret måten han selv tenker og spiller fotball på.

- Før var jeg bare opptatt av og holde ballen i laget, og fornøyd om vi ikke mistet den. Janne er veldig gjennombruddshissig og opptatt av orientering og én og to touch.

Neste sesong kan Jan Jönsson være Stabæk-motstander som trener for Rosenborg. Det vil Henning Hauger slippe.

- Jeg håper ikke han går til Rosenborg. Det har vært våre bitreste rivaler de siste årene. Jeg håper han søker utfordringer i et nytt land, sier han.

Samtidig unner han Jönsson gode arbeidsvilkår.

- Jeg håper han får en klubb med enda større muskler og litt større pengesekk enn Stabæk, slik at han kan kjempe i toppen hvert år.

- Rosenborg er vel en slik klubb?

- Ja, de er desverre det, sier Hauger.

Vil gi ham suksess-avskjed Stabæk-keeper Jon Knudsen sier det var trist å få bekreftelsen om at Jönsson forlater Stabæk, men at det var noe han var innstilt på at ville skje.

- Han har hatt seks fantastiske år i klubben. Nå håper jeg å sørge for at det siste året også blir en brukbar suksess. Selv om vi spillere spiller mer for hverandre og klubben enn for treneren, føler jeg personlig for det, sier Knudsen.

Jon Inge Høiland sier det er synd for Stabæk å miste Jönsson, men forstår trenerens ønske og ambisjoner om å få nye utfordringer i karrieren.

Stabæk-forsvareren synes ikke det blir noe problem å møte Jönsson som eventuell Rosenborg-trener neste år.

- Nei, sånn er det jo i fotballen. Du møter gamle lagkamerater hele tida. Her på landslaget står jeg jo og holder Erik Huseklepp i hånda, mens jeg dytta ganske mye på ham i forrige uke, gliser Høiland.