Henning kapret tredjeplassen foran Petter

Vant brødreduellen.

STERK AVSLUTNING: Henning Solberg kjørte fremragende i to av dagens fartsprøver og kapret tredjeplassen i Polen. Foto: EPA
STERK AVSLUTNING: Henning Solberg kjørte fremragende i to av dagens fartsprøver og kapret tredjeplassen i Polen. Foto: EPA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

||| Henning Solberg vant brødreduellen mot Petter og ble belønnet med plass på seierspallen i Rally Polen søndag.Brødrene utkjempet en forrykende duell om det som helt til siste fartsprøve så ut til å bli fjerdeplass.

Da Jari-Matti Latvala på den 2,5 kilometer lange publikumsprøven kjørte i en oljetønne og måtte bryte, rykket imidlertid Henning opp på seierspallen.

— Jaris avkjøring skal ikke gå an, men dette tar vi som vår stang inn for året. Vi har mistet pallplasseringer før, nå fikk vi en tilbake, sa Henning Solberg.

Han vant to fartsprøver søndag, mens Petter vant en.

Petter tapte tidPetter hadde 1,3 sekund til gode på broren etter lørdagens etappe, men tapte det forspranget for godt på første fartsprøve søndag. Peilepinnen for motoroljen falt ut, og frontruten ble full av olje. Sikten ble bare dårligere ved bruk av vindusviskerne.— Jeg er ganske sikker på at jeg skulle klart å holde Henning bak meg om ikke det hadde skjedd, sa Petter, som tapte 12,5 sekunder til broren på den prøven.

Henning trygget overtaket med seier på de to følgende fartsprøvene. Brødrene rykket også opp en plass da Sebastian Ogier måtte bryte med motorhavari da han lå på fjerdeplass.Petter vant publikumsprøven som avsluttet rallyet, men da var det for sent. Henning vant brødreduellen med 18,6 sekunder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer