Henning lader opp foran tv

Film fra lillebror Petters råkjøring i New Zealand tidligere år skal hjelpe Henning Solberg til mer rallysuksess.

Neste VM-runde finner sted i New Zealand, og der har Henning Solberg aldri satt sin fot. Nå har 31-åringen bestilt rådyrt filmmateriale fra TV-produsenten ISC for å forberede seg.

- Jeg har aldri før vært i New Zealand og aner ikke så mye om hvordan veiene og forholdene er der. På denne måten vil vi kjenne oss igjen når vi kommer dit og skal kjøre gjennom fartsprøvene før løpet. Vanligvis trenger man et par år på å lære veiene å kjenne, sier Henning Solberg til NTB.

400 kilometer med fartsprøver er sanket sammen fra ISC. Bildene er hentet fra inboard-kameraene til lillebror Petter og Richard Burns. Sistnevnte kjørte i fjor Peugeot 206.

Mye på spill

- Mye står på spill, og vi har hele tiden kampen om et fabrikksete i Peugeot i bakhodet. Ettersom Henning aldri før har vært i New Zealand, har vi bestilt inboard-bilder fra fartsprøvene som venter ham, sier manager Jim Carlsen til NTB.

De analytiske metodene kan være unike for storebror Solberg og kartleser Cato Menkerud. Duoen kjenner ikke til andre som forbereder seg på den måten. Solberg har ambisjoner om å kjøre inn til VM-poeng i New Zealand - slik han gjorde det i første forsøk i Sverige forrige måned.

- Målet er en plass blant de seks til åtte beste, sier Henning.

Delvis blir det kjørt ulike fartsprøver i Rally New Zealand hvert år. Derfor skal TV-produsenten sende hovedsakelig bilder tatt innefra Petter Solberg og Richard Burns' biler fra tidligere år. I tillegg legger de ved materiale fra andre VM-føreres biler, slik at Henning Solberg får innsikt i samtlige fartsprøver han skal gå løs på fra 16. til 18. april.

- Vi har fått et norsk selskap til å justere TV-bildene slik at de virkelige hastighetene blir halvert, forteller Carlsen.

Innsikt

Hensikten er at Solberg og Menkerud skal få noen ekstra «gjennomkjøringer» i hastigheter på mellom 60 og 70 km/t. Da kan Menkerud få noen ekstra runder for å skrive helt presise noter, som er nøkkelen til suksess. Henning Solberg får helt nødvendig innsikt i hvordan fartsprøvene ser ut.

Duoen har sittet dagevis foran storskjerm og «liksomkjørt» etter TV-bildene. I tillegg forbereder de seg med hard fysisk trening.

Henning Solberg har skrevet kontrakt med Peugeots satellitteam Bozian om å kjøre minst sju VM-runder i årets sesong. I Rally Sverige endte han på 6. plass.

(NTB)

TV-TRENING:</B> Videobilder fra tidligere års kjøring i Rally New Zealand er en viktig del av oppkjøringen til Henning Solberg og kartleser Cato Menkerud.