Henning lengst på lånte ski

PLANICA (Dagbladet): Mens skiene til de norske hoppgutta lå gjemt et sted i Europa, hoppet Henning Stensrud lengst av alle i Planica. På lånte ski, som han måtte dele broderlig med Tommy Ingebrigtsen. - Men jeg foretrekker mine egne, sier Henning.

Riktignok var det bare kvalifiseringsomgang i storbakken i Planica. Først i dag og i morgen er det verdenscup-alvor for Stensrud og resten av hoppgjengen.

Men opptakten var meget lovende for hele laget.

Henning Stensrud var best av alle, Roar Ljøkelsøy ble nummer tre, Lasse Ottesen nummer fem, og alle de øvrige fem på laget kvalifiserte seg til dagens konkurranse.

Det gjorde de etter å ha fått en særdeles dårlig start på dagen.

Under frokosten i går fikk nemlig de norske hopperne vite at skiene deres ikke hadde kommet seg til Planica. De lå sannsynligvis i København. Men det kunne ingen bekrefte, for de bagasje-ansatte på Kastrup er i streik.

Fin veksling


Dermed måtte det norske laget fri til velvillige konkurrenter. Og innen første treningsomgang var over, hadde de fått låne et par fremmede ski.

Det vil si: Henning Stensrud og Tommy Ingebrigtsen måtte dele ett par. Tommy hoppet først, og overleverte deretter skia til Henning i en perfekt veksling før gårsdagens lengstemann kunne gjøre seg klar.

Etterpå kunne de takke den tyske hopperen Sven Hannawald for lånet.

Særlig Henning, som strakk seg til 130,5 meter.

- Det går visst bra å hoppe på lånte ski også, men jeg foretrekker mine egne. Jeg er tryggere når jeg har et par som jeg vet nøyaktig hvordan oppfører seg i svevet, sier Stensrud til Dagbladet.

Unggutten fra Hurdal var ikke avhengig av å hoppe gårsdagens kvalifisering. 14.-plassen i verdenscupen sammenlagt gir ham fribillett til konkurransene. Men Henning var mer enn glad for det «unødvendige» hoppet.

Betryggende

- Jeg var litt spent og nervøs i de to treningshoppene, for stroppen på de nye bindingene satt ikke helt som den skulle. Derfor var det betryggende å få til et skikkelig godt hopp i kvalifiseringen, selv om jeg egentlig ikke trengte det, sier Henning.

I går ettermiddag var det fortsatt ingen som visste hvor den norske bagasjen befant seg. Sjansen er derfor stor for at Henning og de andre norske gutta må bruke lånt utstyr også i dag.