Henning lurte United for gull i siste runde

Blir det Chelseas tur til søndag?

(Dagbladet.no): Foran siste Premier League-runde i 1995 var situasjonen som følger: Blackburn toppet med 89 poeng, Manchester United hadde 87, men sju plussmål mer.

Blackburn tapte sin bortekamp mot Liverpool 1-2, og United ville dermed ta ligagullet med seier borte mot West Ham. Men til tross for tre stolpetreff og et voldsomt press fra gjestene, endte det 1-1.

Manchester United hadde alt i sine hender, men misset på målstreken.

Negativ Sutton

Til helga kan det skje igjen. Med seier borte mot Wigan kan ingen frata Sir Alex Ferguson & co klubbens 10. Premier League-gull. Med poengtap er derimot sjansen stor for at Chelsea kan åpne sjampisen etter sin hjemmekamp mot Bolton.

Henning Berg spilte fast på Blackburn i 1995, og husker godt nervøsiteten og spenningen da spillerne satt i garderoben før siste seriekamp.

- Vi sitter i garderoben på Anfield, og Chris Sutton sier at han er sikker på at han kommer til å bomme aleine med keeper, og at vi kom til å tape seriemesterskapet. Det var ment som fleip, han prøvde å ufarliggjøre det. Men jeg vet ikke om jeg vil anbefale den psykologiske innfallsvinkelen - han bommet faktisk aleine med keeper, og vi tapte kampen. Men heldigvis vant ikke United mot West Ham, sier Berg til Dagbladet.no.

Fryktet Liverpool skulle legge seg

SLO UNITED PÅ MÅLSTREKEN: Henning Berg og Blackburn tapte 1-2 mot Liverpool i sin siste seriekamp i 1995, og serverte dermed Manchester United ligagullet på sølvfat. Men de røde fra Manchester snublet i sin kamp mot West Ham, og Blackburn kunne feire gullet på Anfield. Foto: REUTERS
SLO UNITED PÅ MÅLSTREKEN: Henning Berg og Blackburn tapte 1-2 mot Liverpool i sin siste seriekamp i 1995, og serverte dermed Manchester United ligagullet på sølvfat. Men de røde fra Manchester snublet i sin kamp mot West Ham, og Blackburn kunne feire gullet på Anfield. Foto: REUTERS Vis mer

Foran thrilleravslutningen vi står overfor i helga har enkelte mistenkt Wigan-manager Steve Bruce - som er en legende i Manchester United - for å la United-sympatiene sine overskygge ønsket om tre poeng.

I går tok Bruce bladet fra munnen, og forsikret om spillerne hans ville gi alt.

Før innspurten i 1995 pågikk en lignende debatt. Ettersom Liverpool-helten Kenny Dalglish var sjef for Blackburn, fryktet United at Berg & co ville få en enklere oppgave.

- Det var spesielt at Dalglish kom tilbake til Anfield, United var redde for at Liverpool skulle legge seg. Hadde vi vunnet kampen kunne vi nok blitt beskyldt for det, tror Berg.

Men Liverpool hjalp erkerivalen og vant 2-1 - mens Blackburn spilte en dårlig kamp.

- Vi spilte ålreit i 1. omgang, men i 2. omgang var vi nok litt prega og spilte ikke godt. Vi hadde brukt mye energi på å håndtere presset uka før, vi var urutinerte og ingen hadde vunnet serien før bortsett fra manageren vår.

- Hva tror du om serieavslutninga til helga?

- Alt kan skje. Normalt sett slår United Wigan, men dette er ingen normal situasjon. Det er siste seriekamp, det betyr så mye for United og Chelsea, og prestisjen er stor. Det er helt spesielt at alt avgjøres i siste runde etter en så lang sesong. De to kampene får helt andre forutsetninger enn de ellers ville fått, sier Berg.

Henning lurte United for gull i siste runde

Rooney sliter fortsatt

Wayne Rooney kommer neppe til å spille fra start på søndag, selv om han er på bedringens vei etter hofteskaden som har holdt ham utenfor siden tapet på Stamford Bridge.

- Jeg håper Wayne blir med som innbytter søndag, men han blir helt sikkert klar til mesterligafinalen, sier Sir Alex Ferguson.

Bare målforskjell skiller Manchester United og Chelseas før siste runde. For første gang på 40 år er det dødt løp poengmessig mellom Englands to topplag når siste serierunde står for døren.

Ifølge NTB har det ikke skjedd på 40 år at de to topplagene har like mange poeng foran siste serierunde. Det er fordel United, mens Chelsea må krysse fingrene for at Wigan hjelper dem.

London-lagets verste mareritt er at laget taper sin kamp - og United bare greier uavgjort.

- Det vil ta livet av oss om vi mister poeng og de (United) bare greier uavgjort. Alt annet enn seier er null verd for oss, mener Ashley Cole.

<B>CHELSEA-JUBEL?:</B> Sist gang John Terry løftet ligatrofeet var i 2006. Gjør han det igjen søndag?
<B>REGJERENDE MESTRE:</B> United kan ta sitt 10. Premier League-gull i helga.