Henning måtte snu og kjøre tilbake

Men har fortsatt sjansen på pallen i Sverige.

HAGFORS (Dagbladet.no): Henning Solberg tapte 16 sekunder til Mikko Hirvonen da han kjørte ut i en sving i starten av SS14 i Rally Sverige.

- Jeg måtte snu og kjøre tilbake. Søren, altså! Suttern ass! utbrøt en tydelig forbannet Henning Solberg til Sveriges Radio Värmland etter fartsprøven.

Henning kjemper med Hirvonen om tredjeplassen i Rally Sverige, men havnet etter denne tabben 26 sekunder bak finnen i sammendraget.

Østberg vant sprinten

Henning er noe roligere etter å ha kommet helskinnet gjennom SS15, en kort sprintetappe som forøvrig ble en norsk suksess: Rallytalentet Mads Østberg (19) vant, mens Thomas Schie ble nummer tre. Henning endte på tiendeplass, men bare 3,2 sekunder etter Østberg.

- Vant Mads? spør Henning, før han forklarer hva som egentlig skjedde i starten av SS14.

- Jeg fikk sola i øynene inn i en sving. Jeg bomma på svingen og snurret. Jeg måtte kjøre tilbake før jeg fortsatte, forteller Henning.

- Ikke irritert

FRESER I SNØEN: Henning Solberg holder full guffe gjennom de svenske skogene. Foreløpig holder det til fjerdeplass. Foto: EPA
FRESER I SNØEN: Henning Solberg holder full guffe gjennom de svenske skogene. Foreløpig holder det til fjerdeplass. Foto: EPA Vis mer

Han sier han tapte 16 sekunder på bomturen - det samme som var diferansen mellom Henning og Hirvonen i mål på fartsprøven.

- Men jeg er ikke irritert i det hele tatt. Jeg er faktisk veldig fornøyd, sier Henning.

For hver meter han kjører, lærer han den nye bilen bedre å kjenne. Det lover godt foran Rally Norge, som Henning vet han kjenner bedre enn de sterkeste konkurrentene.

Hirvonen safet etter Hennings miss

Her i Sverige håper han selvsagt fortsatt på pallen, men innser at Mikko Hirvonen blir en hard nøtt å knekke.

Finnen forteller at han slo ned farta og sikret seg at han fullførte etappen da han hørte om Hennings tidstap i starten av etappen.

Hirvonen tok et nytt sekund på Henning på SS15, slik at differansen er på 27,3 sekunder før de siste fem fartsprøvene i morgen.

Slett ingen umulighet, men Henning trenger nok kanskje hjelp av en Hirvonen-miss liknende hans egen bomtur.

- Er du optimist foran morgendagen, Henning?

- Ja!

- Så du tror du tar ham?

- Nei, sier Henning, gliser bredt og kjører avgårde.

VELDIG FORNØYD: Henning Solberg er 27 sekunder unna en plass på podiet før siste dag av Rally Sverige. - Det har gått bedre enn forventet, sier han.