Henning nærmer seg VM-rally

Petter Solberg (28) kjører for VM-gull neste helg. Neste år kan han få kamp av storebror Henning (30).

Eldstemann Solberg er nemlig i positiv dialog med to fabrikkteam med tanke på et sete neste sesong.

- Vi forhandler direkte med ledelsen i teamene og det ser såpass lyst ut at jeg har tro på at vi skal få til dette i løpet av et par uker, sier Jim Carlsen - manageren til begge brødrene Solberg - til Dagbladet.

Carlsen ønsker foreløpig ikke å navngi hvilke team de er i kontakt med.

- Vi tror det lureste nå er å jobbe i ro med dette, sier Jim Carlsen.

Henning Solberg har tidligere testkjørt for Mitsubishi, som gjør comeback i VM-sirkuset neste sesong. Trolig er det en av fabrikkene det er snakk om.

Tredjefører

I begge teamene er det snakk om et sete som tredjefører. De nye reglene for neste sesong sier at bare to på forhånd nominerte førere kan score poeng i fabrikkmesterskapet. En tredjefører kan likevel score poeng i førermesterskapet, og sånn sett teoretisk også stikke av med VM-tittelen.

I tillegg til de to teamene har Jim Carlsen også positiv dialog med et tredje bilmerke, hvor Henning vurderes som en av to hovedførere. Men dette alternativet er i øyeblikket minst aktuelt.

Rally-VM øker fra 14 til 16 løp neste sesong, med Mexico og Japan som nye land. Jim Carlsen håper Henning får kjøre halvparten av VM-rundene.

- Går det som vi ønsker, får Henning kjøre åtte VM-runder med fullspekket bil. Da vil han ha muligheten til å hevde seg i flere løp, sier Jim Carlsen.

Store utgifter

Petter Solberg vil neste sesong heve en årslønn på rundt 30 millioner kroner. For Henning vil det ikke være snakk om noen lukrativ avtale.

- Det ligger ingen inntekter i dette, snarere store utgifter. Men dette vil være en mulighet for Henning til å vise seg verdig en solid kontrakt seinere, sier Carlsen.

NB! En som definitivt ikke konkurrerer mot Petter Solberg er tidligere verdensmester Colin McRae. Citroën-føreren og en av Petters beste venner annonserte i går at han vil ta et sabbatsår neste sesong.

MOT VM-KONTRAKT: Henning Solberg er i ferd med å sikre seg kontrakt med et rallyteam. Hans manager Jim Carlsen tror storebror Solberg får kjøre åtte av de 16 VM-rundene neste sesong. Med fullspekket bil.