Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Henning på 2. plass i Australia

Knallstart i VM-rally.

HELT I TOPPEN: Henning Solberg slo til med gode plasseringer på de to første prøvene i Australia. Her under Rally Finland. Foto: AFP/OLIVIER MORIN
HELT I TOPPEN: Henning Solberg slo til med gode plasseringer på de to første prøvene i Australia. Her under Rally Finland. Foto: AFP/OLIVIER MORIN Vis mer

Henning Solberg ligger på annenplass i Rally Australia etter dagens kjøring.

Bare det franske stjerneskuddet Sebastien Ogier var raskere enn nordmannen på to korte superspesialprøver (bane). 3,5 sekunder skiller Ogier og Solberg.

Treer er regjerende verdensmester Sebastien Loeb og firer hans stallkamerat i Citroën, Daniel Sordo. Deretter følger Ford-duoen Jari-Matti Latvala og Mikko Hirvonen.

8,1 sekunder skiller de første seks førerne etter den korte innledningen.

Den australske VM-runden er i år flyttet til nytt sted. Dermed var fartsprøvene ukjente for samtlige førere i rally-VM før rekognoseringen tidligere i uken.

- Prøvene er veldig annerledes enn tidligere i Australia. En god blanding av fart og teknisk kjøring. Det skulle passe meg bra, sier Henning Solberg til NTB.

Eyving Brynhildsen er eneste øvrige nordmann med i Australia. Han er nummer fem i klassen for standardbiler.

Rallyet fortsetter med 13 fartsprøver fredag og avsluttes etter totalt 35 prøver søndag.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling