Henning rundlurt av tyrkisk politi

En vinglete tyrkisk privatfører og ti politimenn kostet Henning Solberg nærmere 120 000 kroner i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ford-fører Solberg og kartleser Cato Menkerud ante fred og ingen fare etter gjennomkjøringen på tredje fartsprøve av Rally Tyrkia i går. Så kom en lokal helt i en blå Subaru.

-  Det kom en tyrker på innern i svingen! Front mot front. Vi kjørte på høyre side av veien og holdt cirka 60- 70 km/t. Jeg er glad for at jeg har sekspunkts setebelte. På den andre bilen smalt begge airbagene ut, sier en oppspilt Henning Solberg til Dagbladet.

Uskadd

Førere og kartlesere kom uskadd fra krasjen i fjellene sørvest for den sørtyrkiske byen Kemer - der rallyhovedkvarteret ligger. Men problemene var ikke over for Solberg.

Den tyrkiske privatføreren, som stiller til start i rallyet i en Subaru 2004, ville ikke ta på seg skylda.

Og tyrkisk lov sier at dersom partene i en trafikkulykke ikke kommer til enighet om skylddeling, må saken opp for en domstol i løpet av to døgn. Det var selvfølgelig uaktuelt for Solberg som starter rallyet i morgen.

Nervøs

Utenfor byer og tettsteder i Tyrkia er det militærpolitiet som bestemmer - såkalt Jandarma.

-  Vi var langt oppe i fjellene. Men måtte dra til politistasjonen. Der satt det ti sånne Jandarmer. Da ble jeg litt nervøs. For der var det ikke akkurat pussa opp. Men jeg kunne ikke gjøre noe annet enn å le, forteller Henning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer