Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Henning sikret millioner og full VM-sesong

- Helt verst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Denne sesongen vil Henning Solberg bare kjøre 12 VM-løp. Han er privatfører og har vært avhengig av private sponsorer.

Nå er avtalen for de to neste sesongene boks, og han vil da ha økonomi til å kjøre alle de 16 VM-rundene.

- Dette er helt verst. Nå har jeg fundamentet med sponsorene i orden. De er tydeligvis fornøyd med det jeg har gjort, sier Solberg til VG Nett.

Ifølge nettavisa vil den nye sponsorpakka være verdt rundt 50 millioner kroner.

Det er foreløpig ikke klart hvilket team Henning Solberg kommer til å kjøre for neste sesong, men flere fabrikanter er interessert i nordmannen - deriblant Ford. Marcus Grönholm legger trolig opp etter denne sesongen.

- Det er mange taktiske hensyn å ta, og vi er nødt til å tenke langsiktig. Foreløpig er vi i tett dialog med de aktuelle teamene, og målet er å ta en avgjørelse i løpet av september, sa Solberg-manager Jim Carlsen til NTB for en drøy uke siden.

Henning Solberg ligger på 7. plass i VM-sammendraget (med 16 poeng), bare seks poeng bak lillebror Petter. Sebastien Loeb leder stort (med 102 poeng), og er så å si verdensmester.

HAR IMPONERT: Henning Solberg har imponert i Rally-VM i år, og er sikret midler til å satse enda mer i framtida. Foto: EPA
HAR IMPONERT: Henning Solberg har imponert i Rally-VM i år, og er sikret midler til å satse enda mer i framtida. Foto: EPA Vis mer