BLIR FOTBALLONKEL: Henning Solberg er inne på eiersiden i Vålerenga ved en tilfeldighet. Rallyføreren har overtatt 10,9 prosent av aksjene. Foto: Micke Fransson / Scanpix .
BLIR FOTBALLONKEL: Henning Solberg er inne på eiersiden i Vålerenga ved en tilfeldighet. Rallyføreren har overtatt 10,9 prosent av aksjene. Foto: Micke Fransson / Scanpix .Vis mer

Henning Solberg ble Vålerengas nest største aksjonær

Overtok 10,9 prosent av aksjene ved en tilfeldighet.

||| (Dagbladet): Rallyfører Henning Solberg har ved en tilfeldighet endt opp som Vålerengas nest største aksjonær, melder ABC Nyheter.

- Dette kan jeg skrive en hel bok om, sier Solberg om prosessen som har ledet til at han har endt opp med 10,9 prosent av aksjene i osloklubben.

Solberg har overtatt VIF-aksjene til Hans Petter Lundteppen, som høsten 2008 gikk personlig konkurs med et krav mot seg på 108,2 millioner kroner etter kollapsen i det Sandefjord-baserte entreprenørselskapet R & R Scandinavia.

Lundteppen er gründeren bak Hurtigruta Bilglass, og har blant annet vært med på å finansiere Henning Solbergs rallysatsing. 

Nå er det rallyføreren som hjelper sin tidligere velgjører, og delvis takket være Solberg har Lundteppen fått til en såkalt frivillig akkord under konkursbehandlingen.

- Lundteppen har jeg kjent siden begynnelsen av 90-tallet da han eide Hurtigruta sammen med en fra Spydeberg. Han har hjulpet meg helt siden den gangen, og da er det moro å kunne bidra tilbake. Men jeg er ikke alene om dette, understreker Solberg overfor ABC Nyheter.

Solberg, som forteller at rammene for avtalen beløper seg til «flere titalls millioner», har imidlertid ikke noen langsiktige planer om å gestalte rollen som fotballonkel. Planen er å selge aksjene videre, men han er til gjengjeld svært så optimistisk på Vålerengas vegne.

- I år har jeg ordentlig trua. Vålerenga har begynt bra, de er nøkterne og har selvtilliten i orden - jeg er sikker på at de tar gull, sier Solberg til ABC Nyheter.