Henning Solberg ble Vålerengas nest største aksjonær

Overtok 10,9 prosent av aksjene ved en tilfeldighet.

BLIR FOTBALLONKEL: Henning Solberg er inne på eiersiden i Vålerenga ved en tilfeldighet. Rallyføreren har overtatt 10,9 prosent av aksjene. Foto: Micke Fransson / Scanpix .
BLIR FOTBALLONKEL: Henning Solberg er inne på eiersiden i Vålerenga ved en tilfeldighet. Rallyføreren har overtatt 10,9 prosent av aksjene. Foto: Micke Fransson / Scanpix . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Rallyfører Henning Solberg har ved en tilfeldighet endt opp som Vålerengas nest største aksjonær, melder ABC Nyheter.

- Dette kan jeg skrive en hel bok om, sier Solberg om prosessen som har ledet til at han har endt opp med 10,9 prosent av aksjene i osloklubben.

Solberg har overtatt VIF-aksjene til Hans Petter Lundteppen, som høsten 2008 gikk personlig konkurs med et krav mot seg på 108,2 millioner kroner etter kollapsen i det Sandefjord-baserte entreprenørselskapet R & R Scandinavia.

Lundteppen er gründeren bak Hurtigruta Bilglass, og har blant annet vært med på å finansiere Henning Solbergs rallysatsing. 

Nå er det rallyføreren som hjelper sin tidligere velgjører, og delvis takket være Solberg har Lundteppen fått til en såkalt frivillig akkord under konkursbehandlingen.- Lundteppen har jeg kjent siden begynnelsen av 90-tallet da han eide Hurtigruta sammen med en fra Spydeberg. Han har hjulpet meg helt siden den gangen, og da er det moro å kunne bidra tilbake. Men jeg er ikke alene om dette, understreker Solberg overfor ABC Nyheter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer