Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Henning Solberg døden nær da bilen tok fyr

Stålrør spiddet bilen og satte fyr på oljekanne. Rallyføreren måtte kaste seg ut av bilen.

SPIDDET: Her stikker stålrøret ut etter å ha gått tvers gjennom bilen. Stålrøret gikk rett gjennom en oljekanne som tok fyr og påførte bilen store skader. Henning Solberg og kartleseren fikk såvidt kastet seg ut. Foto: Henning Solberg
SPIDDET: Her stikker stålrøret ut etter å ha gått tvers gjennom bilen. Stålrøret gikk rett gjennom en oljekanne som tok fyr og påførte bilen store skader. Henning Solberg og kartleseren fikk såvidt kastet seg ut. Foto: Henning Solberg Vis mer

(Dagbladet): Henning Solberg har brutt Rally Sardinia på grunn av en ødelagt drivaksel, men den store dramatikken skjedde tidligere på dagen under den tredje fartsprøven.

Like før mål skrenset Henning inn på ei bru og traff et stålrør. Røret spiddet bilen og traff en oljekanne.

- Røret gikk tvers gjennom bilen, bak ryggen min. Du skulle se det brant, sier Henning Solberg om den høydramatiske episoden.

Bilen sto i full fyr da Henning Solberg kjørte i mål, først da merket han at bilen brant.

- Jeg fikk ikke opp døra og måtte gå over. Gudskjelov var det ved mål, der var det to brannslukkingsapparat. Jeg hadde så flaks at det ikke er mulig, sier Solberg, som nå er glad han er i live.

- Hvordan kan det være et slikt stålrør rett ved der dere kjører?

- Vi har diskutert det. Jeg kom med en sladd og sladdet borti rekkverket. Hadde stårøret truffet en halv meter lengre framme, ville jeg vært ferdig. Det er mye bedre å kjøre inn i et tre enn det jeg gjorde, røret tok med seg bakluka på bilen, det gikk tvers gjennom.

Henning Solberg fortsatte rallyet, men måtte altså bryte seinere på grunn av drivakslingen. Bilen har store brannskader.

- Jeg er inne i en uflaksperiode, jeg skjønner det ikke. Jeg tror jeg skal gå på engleskolen til Märtha og få vekk uflaksen. Jeg er jo egentlig en av dem som kjører fortest, sier Solberg.

Ny sponsor Rally Sardinia er det første rallyet Henning Solberg kjører med mobilselskapet Ludo som sponsor. Avtalen mellom Solberg og Ludo varer i tre år, og gjør at Solberg får kjørt samtlige VM-runder i år.

Ludo-gründer Idar Vollvik og Henning Solberg ble kjent med hverandre under innspillengen av «Fangene på fortet» og har siden holdt kontakten.

- Vi har funnet hverandre i et bra felles multiplum, der vi allerede veit at dette er riktig. Henning er en fantastisk fyr å jobbe med - folkelig, trivelig og omgjengelig, sier Idar Vollvik på telefon fra Sardinia.

- Rally er ingen billig idrett, hvor mye koster dette Ludo?

- Det koster mye. Men kanskje det blir lite, for det er et markedssamarbeid hvor vi går nye veier. Vi putter inn mye arbeid og innsats slik at vi sammen kan tjene mye penger. Vi lager en egen kleskolleksjon som allerede har blitt superpopulære, men vi stopper ikke der.

- Blir det mulig å bli med Henning på rallytur?

- Der er du inne på noe. Vi skal formidle opplevelser og gjøre mange gøyale ting.

- Ludo er jo etablert i utlandet også, blir det aktuelt å bruke «solbergengelsken» internasjonalt?

- Det har jeg ikke tenkt på, men det var en morsom tanke. Alt handler om å bli lagt merke til, sier en lattermild Vollvik.

Henning Solberg gleder seg over samarbeidet:

- Vi er noen gærninger begge to og passer bra sammen.

NY SPONSOR: Ludo mobil er Henning Solbergs nye sponsor. Foto: AP Photo/Nader Daoud/Scanpix
NY SPONSOR: Ludo mobil er Henning Solbergs nye sponsor. Foto: AP Photo/Nader Daoud/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media