BYTTER FARGE OG LOGO: Henning Solberg må droppe et VM-rally for å få ny uniformering på bil og førerdresser. Foto: EPA/Alex Cruz
BYTTER FARGE OG LOGO: Henning Solberg må droppe et VM-rally for å få ny uniformering på bil og førerdresser. Foto: EPA/Alex CruzVis mer

Henning Solberg dropper Rally Argentina

For å endre bildesign.

• Blir Ludo-fører i tre år: Møtte Vollvik under «Fangene på fortet»

Rallyfører Henning Solberg (38) bytter hovedsponsor og dropper kommende VM-runde i Argentina for å gjøre om designet.

En svært lukrativ sponsoravtale med elektrokjeden Expert blir tonet ned, og inn som ny hovedsponsor er mobiltelefonoperatøren Ludo kommet. Selskapet har finansmannen Idar Vollvik som administrerende direktør.

- Vi står over VM-runden i Argentina for å gjøre om hele designet på bilen og kjøredressene. Vi vil presentere det nye teamet om litt, sier Henning Solberg til NTB.

Han ønsker ikke å kommentere den nye avtalens omfang. Ifølge nettstedet wrc.com skal storebror Solberg være sikret VM-kjøring minst ut neste sesong (2012).

Den nye sponsoren ble eksponert av Solberg allerede i de to foregående VM-rundene (Sardinia og Jordan). Det endte med to brutte løp. Til sammen har 38-åringen kjørt 101 VM-runder med fem tredjeplasser som best.

Forrige hovedsponsor skal ha punget ut rundt 15 millioner kroner årlig for Henning Solbergs rallysatsing. Lillebror Petter Solbergs (36) team soper inn enda mer penger i sponsormidler.

Brødrene er dermed Norges mestsponsede enkeltutøvere innenfor idrett.

(NTB)