Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Henning Solberg fikk Peugeot-kontrakt

Kjører 12 VM-løp.

(Dagbladet.no): Henning Solberg har fått napp hos Peugeot og Bozian-teamet. I dag ble det klart at nordmannen og kartleser Cato Menkerud deltar i minimum 12 VM-løp neste sesong, i en fullspekket Peugeot 307 wrc.

- Dette er deilig, sier Henning til Dagbladet.no.

Solberg kjørte for det franske privatteamet også for to sesonger siden, i en Peugeot 206. I fjor var han bak rattet for Ford. Men han fikk bare delta i sju løp.

Nå får han ikke bare en tipp-topp wrc-bil, han er også lovet omfattende testing.

- Dette er absolutt den beste avtalen jeg har fått. Jeg får kjøre 12 VM-løp, og i tillegg har jeg Japan på vent, sier Henning.

Solberg blir påmeldt som fabrikkjører sammen med østerrikeren Manfred Stohl. De to skal plukke poeng i team-VM for Bozian.

- Det går framover for meg, gliser Henning som for tida er på ferie i Egypt.

Avtalen med Bozian støttes av Peugeot Norge. Første løp blir VM-starten i Monte Carlo 20. januar. Siden kjører Solberg alle VM-løpene på grus.

FORD I FJOR: Henning Solberg er meget fornøyd med kontrakten med Bozian og Peugeot, som gjør at han kjører rekordmange VM-løp. Foto: Scanpix/Reuters
FORD I FJOR: Henning Solberg er meget fornøyd med kontrakten med Bozian og Peugeot, som gjør at han kjører rekordmange VM-løp. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer

Nå forventer Bozian-teamet og Solberg plasseringer helt i toppen i enkelte VM-rallyer. Det betyr tøff kniving med lillebror Petter i Subaru.

- Både teamet og Henning forventer at han skal komme på pallen mer enn en gang i år, sier manager Jim Carlsen til Dagbladet.no.

Solberg Peugoet får kjøre med aktive «differ», opplyser Carlsen til ANB. Subarus biler kan ikke gjøre det samme.

Carlsen forteller til Dagbladet.no at Skoda også var meget interessert i Solberg.

- Ja, vi ventet på Skoda, som ville ha Henning i et tilsvarende team. Det var en spennende bil, men nå får han bilen Marcus Grönholm kjørte med i fjor, sier Carlsen.

Peugeot Norge er bare en av mange sponsorer som gjorde satsingen mulig. Manager Carlsen kaller avtalen «fryktelig dyr».

- Det kommer på over 15 millioner kroner, sier Carlsen.

Solberg skal også delta i prøve-VM i Norge i februar.

• Din kommentar: Kan Henning true Petter i året VM?

TILBAKE TIL BOZIAN: Henning Solberg skal representere Peugeot i fabrikk-VM, siden selve teamet har trukket seg fra VM.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling