Henning Solberg fikk Peugeot-kontrakt

Kjører 12 VM-løp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Henning Solberg har fått napp hos Peugeot og Bozian-teamet. I dag ble det klart at nordmannen og kartleser Cato Menkerud deltar i minimum 12 VM-løp neste sesong, i en fullspekket Peugeot 307 wrc.

- Dette er deilig, sier Henning til Dagbladet.no.

Solberg kjørte for det franske privatteamet også for to sesonger siden, i en Peugeot 206. I fjor var han bak rattet for Ford. Men han fikk bare delta i sju løp.

Nå får han ikke bare en tipp-topp wrc-bil, han er også lovet omfattende testing.

- Dette er absolutt den beste avtalen jeg har fått. Jeg får kjøre 12 VM-løp, og i tillegg har jeg Japan på vent, sier Henning.

Solberg blir påmeldt som fabrikkjører sammen med østerrikeren Manfred Stohl. De to skal plukke poeng i team-VM for Bozian.

- Det går framover for meg, gliser Henning som for tida er på ferie i Egypt.

Avtalen med Bozian støttes av Peugeot Norge. Første løp blir VM-starten i Monte Carlo 20. januar. Siden kjører Solberg alle VM-løpene på grus.

Nå forventer Bozian-teamet og Solberg plasseringer helt i toppen i enkelte VM-rallyer. Det betyr tøff kniving med lillebror Petter i Subaru.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer