STILLER I SVERIGE: Henning Solberg stiller på start i Rally Sverige, men resten av VM-satsingen er stadig i det blå.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / Aris Messinis
STILLER I SVERIGE: Henning Solberg stiller på start i Rally Sverige, men resten av VM-satsingen er stadig i det blå.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / Aris MessinisVis mer

Henning Solberg kjører i Sverige

Men resten av VM-sesongen er fortsatt i det blå.

Rallyfører Henning Solberg (39) starter i Rally Sverige til helgen, men han er foreløpig ikke sikret flere VM-runder denne sesongen.

Det bekrefter Ford-sjef Malcolm Wilson overfor NTB. Storebror Solberg blir eneste fører i Fords satellittlag etter at Wilsons sønn, Matthew, brakk ankelen.

- Henning kjører i Sverige, men selv om vi er i stadig dialog, er intet helt avklart for resten av sesongen ennå, sier Malcolm Wilson.

En energidrikkprodusent har tatt over teamet som i fjor var sponset av Stobart. Henning Solberg er lovet full sesong og skal ha skrevet under en gigantavtale med sponsoren, men fortsatt har ingen sett noe til pengene.

39-åringen blir regnet som outsider i det svensk-norske vinterrallyet. Størst seierssjanse blant fire norske deltakere har lillebror Petter Solberg i Fords fabrikkteam.

I tillegg stiller norgesmester Mads Østberg og WRC-debutant Eyvind Brynildsen til start i største bilklasse.

Rallyet starter torsdag i Karlstad. Mye av den 1. etappen fredag skal kjøres på norsk jord i Kongsvinger-traktene.

(NTB)