Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Henning Solberg kjørte ut

På 18. og siste fartsprøve i Monte Carlo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MONTE CARLO/OSLO (Dagbladet.no): Henning Solberg kjørte av veien på SS18, den aller siste fartsprøven i årets Rally Monte Carlo. Både Solberg og kartleser Cato Menkerud kom uskadde fra utkjøringen.

- Henning hadde punktert på SS17, da han kjørte så fort. Så satte han på reservedekket, og fersk som han er tenkte han ikke på at det var iskaldt. Dermed bar det rett ut i første sving på SS18, sier Henning Solbergs manager Jim Carlsen til Dagbladet.no.

Første asfaltrally

Hennings oransje Peugeot WRC 307 forlot veien på tørr asfalt. Årets Rally Monte Carlo er det første VM-rallyet på asfalt han deltar i.

Solberg og Menkerud brøt også gårsdagens siste fartsprøve med motorproblemer etter en spinn.

Eldstebror Solberg startet imidlertid igjen i dag morges, og startet dagen med tre problemfrie fartsprøver.

På dagens femte fartsprøve (SS17) fikk han virkelig sving på tingene og ble nummer tre, bare 7,1 sekunder bak teamkollega Manfred Stohl som vant prøven.

Går får seier i Sverige

SÅ NÆRE: Men likevel to mil unna fullført Rally Monte Carlo. Henning Solberg kjørte ut i første sving på den siste av 18 fartsetapper. Foto: Scanpix
SÅ NÆRE: Men likevel to mil unna fullført Rally Monte Carlo. Henning Solberg kjørte ut i første sving på den siste av 18 fartsetapper. Foto: Scanpix Vis mer

Henning Solberg lå på 14. plass i Rally Monte Carlo før utkjøringen, men ender nå uten plassering. Sjansen til VM-poeng forsvant uansett med feil dekkvalg i går.

På forhånd var Henning Solbergs mest beskjedne målsetning å komme til mål i det som gjerne omtales som det tøffeste rallyet i WRC-sesongen. Han var bare et par mil unna å lykkes.

Om to uker kjører Solberg og Menkerud på mer kjent underlag i Rally Sverige. Der er målet å vinne hele greia.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!