NY MAKKER: Henning Solbergs kartleser Ilka Minor ble skadd i helga, og er ute for resten av rallysesongen. I dag fikk Henning ny kartleser, og i morgen starter de forberedelsene til Rally Frankrike. Foto: Roni Rekomaa, Reuters/Scanpix
NY MAKKER: Henning Solbergs kartleser Ilka Minor ble skadd i helga, og er ute for resten av rallysesongen. I dag fikk Henning ny kartleser, og i morgen starter de forberedelsene til Rally Frankrike. Foto: Roni Rekomaa, Reuters/ScanpixVis mer

Henning Solberg måtte skaffe ny kartleser på et døgn

I morgen starter de gjennomkjøringen før Rally Frankrike.

|||
Henning Solberg fikk et hektisk døgn da han plutselig måtte seg skaffe seg ny kartleser før Rally Frankrike som starter torsdag.

Belgiske Stephane Prevot stepper inn for Ilka Minor som skadet seg så mye i et rally i Østerrike i helgen at hun ikke kunne stille i den franske VM-runden.

Minor er ute for resten av sesongen, og det fikk storebror Solberg vite i går kveld.

- Jeg sitter akkurat nå i Strasbourg og venter på Stephane Prevot som vil steppe inn. Vi starter gjennomkjøringen her allerede i morgen, så vi har ikke veldig god tid på oss.

- Stephane er rutinert, så jeg er ikke bekymret for dette plutselige skiftet. Går det bra vil han bli med på de tre siste løpene i år, sier Henning Solberg. Han skal kjøre en Ford Fiesta S2000 i det franske asfaltløpet.

Han er ikke sikker på hvor hardt skadd Ilka Minor er, men Solberg sier han tror hun må gjennom en operasjon. Minor skal blant annet være skadet i brystpartiet.

41 år gamle Stephane Prevot er en rutinert kartleser som debuterte i VM allerede i 1989. Han har kjørt med flere av de beste førerne, og så sent som i 2008 kjørte han sammen med Chris Atkinson i Subaru-laget. Da var han altså stallkamerat med Petter Solberg og Phil Mills som også kjørte for Subaru den gangen.

(NTB)