Henning Solberg skjelte ut Sordo og arrangøren

- Aldri opplevd maken til urettferdighet i denne sporten.

BLE FORBANNA: Henning Solberg måtte bryte da han ble overrasket av konkurrenten Dani Sordo som sto midt i veien uten å ha sagt fra på forhånd. Foto: Louisa Gouliamaki, AFP/Scanpix
BLE FORBANNA: Henning Solberg måtte bryte da han ble overrasket av konkurrenten Dani Sordo som sto midt i veien uten å ha sagt fra på forhånd. Foto: Louisa Gouliamaki, AFP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

En forbannet Henning Solberg skjelte ut spanske Daniel Sordo, som ikke ga beskjed om at han sperret veien i Rally Hellas i dag.

Nordmannens konkurrent traff en stein og ble stående med ødelagt forstilling midt i veibanen da Henning Solberg kom kjørende i full fart. I unnamanøvreringen traff Solberg samme stein som Sordo og ødela også han bilen.

- Jeg løp rett bort til Sordo og fortalte i klartekst hva jeg mente om at han ikke sa fra om at bilen hans sto stille midt i veien. Heller ikke arrangøren fortalte oss hva som var skjedd selv om vi ble holdt igjen på start i ti minutter. Aldri har jeg opplevd maken til urettferdighet i denne sporten, sa storebror Solberg til NTB.

Han var på vei til å kjempe om en plass på seierspallen da den uvanlige situasjonen oppsto.

- Det er rett og slett dårlig gjort av både Sordo og arrangøren. I stedet for å kjøre i baken på bilen til Sordo, ledet en marshall oss på innsiden og rett i samme stein som Sordo traff, forklarte Henning Solberg.

Ford har lagt inn protest til Det internasjonale bilsportforbundet (FIA). Henning Solberg kan starte rallyet søndag, men da med 20 minutter tidsstraff.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer