Henning Solberg skjelte ut Sordo og arrangøren

- Aldri opplevd maken til urettferdighet i denne sporten.

BLE FORBANNA: Henning Solberg måtte bryte da han ble overrasket av konkurrenten Dani Sordo som sto midt i veien uten å ha sagt fra på forhånd. Foto: Louisa Gouliamaki, AFP/Scanpix
BLE FORBANNA: Henning Solberg måtte bryte da han ble overrasket av konkurrenten Dani Sordo som sto midt i veien uten å ha sagt fra på forhånd. Foto: Louisa Gouliamaki, AFP/ScanpixVis mer

|||

En forbannet Henning Solberg skjelte ut spanske Daniel Sordo, som ikke ga beskjed om at han sperret veien i Rally Hellas i dag.

Nordmannens konkurrent traff en stein og ble stående med ødelagt forstilling midt i veibanen da Henning Solberg kom kjørende i full fart. I unnamanøvreringen traff Solberg samme stein som Sordo og ødela også han bilen.

- Jeg løp rett bort til Sordo og fortalte i klartekst hva jeg mente om at han ikke sa fra om at bilen hans sto stille midt i veien. Heller ikke arrangøren fortalte oss hva som var skjedd selv om vi ble holdt igjen på start i ti minutter. Aldri har jeg opplevd maken til urettferdighet i denne sporten, sa storebror Solberg til NTB.

Han var på vei til å kjempe om en plass på seierspallen da den uvanlige situasjonen oppsto.

- Det er rett og slett dårlig gjort av både Sordo og arrangøren. I stedet for å kjøre i baken på bilen til Sordo, ledet en marshall oss på innsiden og rett i samme stein som Sordo traff, forklarte Henning Solberg.

Ford har lagt inn protest til Det internasjonale bilsportforbundet (FIA). Henning Solberg kan starte rallyet søndag, men da med 20 minutter tidsstraff.

- At bilen ble ødelagt er ikke min skyld, og det håper jeg FIA forstår. Jeg aksepterer at tidsstraffen blir på fem minutter, men ikke at jeg blir satt ut av kampen om VM-poeng på grunn av dette.

Protesten blir behandlet lørdag kveld.

(NTB)

SPERRET VEIEN: Både Petter og Henning Solberg ble hindret av Dani Sordos bil. Henning endte med å kjøre på samme stein som hadde stoppet spanjolen. Foto: Louisa Gouliamaki, AFP/Scanpix
SPERRET VEIEN: Både Petter og Henning Solberg ble hindret av Dani Sordos bil. Henning endte med å kjøre på samme stein som hadde stoppet spanjolen. Foto: Louisa Gouliamaki, AFP/Scanpix Vis mer