Henning tror ikke på ny trippeltriumf

Henning Berg snakker om Manchester United, penger, forventninger og sin egen karriere foran ligastarten lørdag.

Ronny Johnsen er landslagets forsvarsstjerne og Ole Gunnar Solskjær skjøt laget til mesterligaseier.

Men bare Henning Berg er med fra start når Manchester United ligaåpner mot borte mot Everton søndag .

Berg var eneste nordmann med full spilletid i Charity Shield-kampen søndag (1-2-tap mot Arsenal).

Her deler han tankene foran neste sesong:

 • Om pengegaloppen i fotballen: Det er skumle summer det handler om for tiden, og forskjellen mellom de beste og de andre blir nok bare større og større. Noen må trolig svi seg før man gjør noe med dette. Det viktige her er at klubbene må leve etter de inntektene man har. For oss er det ikke så farlig. United er vel den rikeste klubben i verden, men det sløses ikke her.
 • Om Uniteds lønnspolitikk: Her tjener ingen sinnssykt bra og så og så mye mer enn de andre. Den politikken gjør at manageren ikke får kjøpt de aller beste i verden, men for lagets del tror jeg at lønnsopplegget kan være sammensveisende.

  Chelsea blir farlige


 • Om forventningene: Det er vi vant til fra denne klubben. Å komme opp mot det som skjedde forrige sesong blir naturlig nok veldig vanskelig, men det vanlige her er å vinne ting.
 • Om utfordrerne: Arsenal kommer til å være med i toppen. Nå som Nicolas Anelka går, kommer klubben bare til å hente inn en ny toppspiss. Chelsea har et veldig bra lag på gang, og med innkjøp som Chris Sutton (tidligere lagkamerat med Berg i Blackburn) kan de nå helt opp. Jeg føler også at Leeds har noe på gang.
 • Om sin egen karriere: I media blir det hele forenklet. Er man på benken en periode, er man ikke god. Det motsatte er inntrykket dersom man spiller. Forrige sesong fikk jeg sjansen etter en stund, og da spilte jeg bra. Det er godt å komme tilbake etter å ha vært ute en stund. Sommeren har gitt meg mye trening, og jeg føler meg i bra slag.

  Schmeichel ikke savnet


 • Om nøkkelspilleren Roy Keane: Hovedgrunnen til suksessen vår er at vi er mange gode fotballspillere samlet, men innpiskeren Keane (med færrest feilpasninger i laget) var utrolig viktig for oss forrige sesong.
 • Om keeperen Mark Bosnich: Han har vært veldig i god i flere av treningskampene, og jeg tror ikke vi kommer til å savne Peter Schmeichel så mye.
 • Om landslaget: Å spille for Norge betyr fortsatt en god del. Vi har en bra sjanse til å nå EM-sluttspillet, men det gjenstår fortsatt tre vriene kamper.

  (NTB)