Henning tror Petter bløffer

Psykologisk Solberg-fight i Rally Norge.

HAMAR (Dagbladet.no): Alt ligger til rette for en fight til siste sladd mellom brødrene Solberg på Rally Norges avslutningsdag i morgen.

Og etter at Sébastien Loeb kjørte ut på to fartsprøver i dag, står det trolig om tredjeplassen. De finske Ford-lagkameratene Mikko Hirvonen og Marcus Grönholm kommer neppe til å presse hverandre av veien.

Fire minutter bak står det dermed om tredjeplassen mellom Petter og Henning. Og så snart de var i mål etter dagens siste fartsprøve, var gutta i gang med å dytte presset over på hverandre.

- Petter har mer rutine enn oss i denne situasjonen, sier Henning.

Dekk eller ikke dekk?

Lillebror kontrer med å hevde at han har gått tomt for dekk med lange pigger.

- Jeg vet at Henning har to sett igjen. Jeg har ingen. Om det blir mye snø blir det tøft, sier Petter.

Men Henning avfeier lillebrors dekkmangel som rein psykologisk krigføring.

TETT OG JEVNT: Det skiller bare 9,9 sekunder mellom brødrene Solberg i kampen om en pallplass, i favør Petter. Foran søndagens siste dag i Rally Norge er ordkrigen mellom de to i full gang. Her er brødrene sammen, Petter med sønnen Oliver på armen. Foto: Daniel Sannum Lauten
TETT OG JEVNT: Det skiller bare 9,9 sekunder mellom brødrene Solberg i kampen om en pallplass, i favør Petter. Foran søndagens siste dag i Rally Norge er ordkrigen mellom de to i full gang. Her er brødrene sammen, Petter med sønnen Oliver på armen. Foto: Daniel Sannum Lauten Vis mer

- Han har dekk. Jeg tror ikke på ham, sier Henning til Dagbladet.no.

Skal slå den blå bilen

Petter sier det blir spesielt og annerledes å fighte om pallplass med broren. Og spesielt at de er to nordmenn som fighter om pallplass på hjemmebane.

- For publikum blir det jo kjempegøy. Men jeg kjører mitt eget løp. Jeg gjør bare mitt beste. Så får vi håpe på like vilkår og at begge kommer til mål, sier Petter.

Hennings offisielle synspunkt er imidlertid at det ikke er spørsmål om en brødreduell.

- Jeg kjører ikke for å kjøre fra broren min. Jeg skal bare slå den jævla subaruen, så er det greit, sier Henning.

Han mener det er det samme om det er Petter eller Chris Atkinson han kjører mot.

- Jeg skal bare forbi den blå bilen.

Henning tror Petter bløffer

Kan avgjøres på bakrommet

Fighten om seieren mellom Hirvonen og Grönholm kan bli avgjort på et taktikkmøte i Ford-teamet allerede før morgendagens fire fartsprøver.

- Kanskje vi må være smarte noen ganger. Jeg må diskutere dette med Mikko, sa Marcus Grönholm på den offisielle pressekonferansen med de tre første i sammendraget i kveld.

På motsatt flanke satt tredjemann Petter Solberg og manet finnene til kamp.

- Jeg håper disse to gir hverandre kamp om seieren og at de ikke bestemmer seg for hvem som skal vinne i kveld, sa Solberg.

<B>TROR IKKE PÅ PETTER:</B> Petter Solberg sier han ikke har flere dekk med lange pigger. Det tror ikke Henning Solberg på.
<B>LURING?</B>: Petter Solberg mistenkes for å bløffe.