- Henning var solid

3- 0 og Portsmouth- Watford 1- 3. Henning Berg spilte solid og sikkert i sin debutkamp i Blackburns midtforsvar. Han tror imidlertid det blir vanskeligere når serieleder Watford med Espen Baardsen i praktslag står på motsatt banehalvdel tirsdag.

- Det gikk stort sett greit. Samarbeidet med Craig Short i midtforsvaret fungerte bra, sier en glad Henning Berg til Dagbladet.

Kjenner de fleste

Han fikk bare en trening med sin gamle klubb, etter overgangen fra Manchester United, før han ble kastet ut i kamp.

- Det går ofte raskt i dette gamet, men jeg kjenner flere av guttene fra sist gang jeg spilte for Blackburn, sier Berg, og ramser opp Damien Duff, John Curtis og Gerry Flitcroft.

Berg hadde med seg Stig Inge Bjørnebye i forsvarsfireren hele kampen. Sammen holdt de Forest fra livet, og sendte klubben som med Berg på laget vant eliteserien i 1995 til en fjerdeplass i 1. divisjon, fremdeles uten tap.

- Samarbeidet med Stig Inge gikk greit det, sier Berg.

- Ingen problemer

De to i backfireren får også skryt fra lagkamerat Egil Østenstad.

- Henning klarte seg veldig bra. Det samme gjorde Stig Inge. Det var ingen problemer i forsvaret i det hele tatt, sier Østenstad til Dagbladet.

Han fikk bare spille åtte minutter av kampen.

- Det er framgang at jeg slipper til som innbytter. Vi har absolutt ikke noe roteringssystem slik de har i Chelsea, sier Østenstad.

Hans spisskonkurrenter Matt Jansen og Nathan Blake scoret hver sin gang mot Forest i går.

Baardsen serieleder

Neste motstander for Berg, Bjørnebye og Østenstad er Watford med Espen Baardsen i praktslag mellom stengene.

- Det blir en langt tøffere kamp for oss enn kampen mot Nottingham Forest, sier Berg.

Watford gikk i går til topps i engelsk 1. divisjon og Baardsen spilte nok en gang en av hovedrollene. Norskamerikaneren har bare sluppet inn tre mål på de fem siste kampene. Den unge keeperen har hatt en gedigen opptur etter at han forlot en begredelig tilværelse som andrekeeper på White Hart Lane. Espen Baardsen sto ikke ett minutt ligafotball for Tottenham i fjor. Dagbladet snakket med Baardsen tidligere denne uka og da sa han følgende

- Jeg er god nok til å ta opp kampen om en plass i landslagsmålet igjen.

KNALLDEBUT: Henning Berg var godt fornøyd etter sin debutkamp for Blackburn. Berg spilte solid og sikkert sammen med Craig Short i midtforsvaret.