Henning velger «svensk» i Tyrkia

Henning Solberg lar seg ikke skremme av rivalen Daniel Carlssons fine innsats. Til Rally Tyrkia finner han fram formelen som ga suksess i Sverige.

Carlsson tok en pen 5. plass i sist helgs Rally Akropolis og ble utpekt til «Rallyets stjerne» av en ekspertjury. Svensken og Henning Solberg kjører begge en Peugeot 206 for farmerlaget Bozian, og de to slåss sammen med finnen Harri Rovanperä (Peugeot 307) om et fast sete på det franske fabrikklaget neste sesong.

-  Han kjørte bra, og det er bare å gratulere. Men jeg kan ikke tenke for mye på Daniel. Hva han gjør, får jeg ikke gjort noe med, sier Henning Solberg til Dagbladet. Finnen Rovanperä, som overtok Peugeots nummer to-sete etter fiaskoen Freddy Loix, imponerte med en 3. plass i Hellas.

Storebror Solberg kjørte ikke helgas VM-runde. Men til Rally Tyrkia (25.-27. juni) er 31-åringen klar for å kjøre for nye VM-poeng etter å ha brutt både i New Zealand (mekaniske problemer) og Kypros (kjørte ut). I Tyrkia velger Spydeberg-føreren å kjøre sin egen vei.

-  Jeg kjører «Sverige-bilen» i Tyrkia. Der valgte jeg oppsettet sjøl og det gikk bra. Nå går jeg tilbake til hva vi gjorde der og det tror jeg kan gjøre at jeg får en bedre plassering, sier Solberg som kjørte inn til en fin 6. plass i Sverige.

ØNSKER SUKSESS: Henning Solberg.
SOLBERG-RIVAL: Daniel Carlsson tok en pen 5. plass i sist helgs Rally Akropolis og ble utpekt til «Rallyets stjerne» av en ekspertjury.