POSITIV TIL BERG: Tidligere Manchester United-manager Sir Alex Ferguson har stor tro på Henning Berg som manager. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES
POSITIV TIL BERG: Tidligere Manchester United-manager Sir Alex Ferguson har stor tro på Henning Berg som manager. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATESVis mer

- Henning vet at han alltid kan ringe meg

Alex Ferguson hyller ansettelsen av Henning Berg.

Henning Berg (44) blir hovedtrener i polske Legia Warszawa fra 1. januar.

Alex Ferguson hyller ansettelsen av sin tidligere elev.

Berg har også vært aktuell for Hønefoss i 1. divisjon her hjemme. I stedet valgte han å satse på ett nytt utlandseventyr etter nedturen i engelske Blackburn for ett år siden.

44-åringen har skrevet under en kontrakt på 2,5 år.

Berg ble bekreftet klar for Legia kort tid etter at Jan Urban gikk av som trener. Han skilte lag med klubben etter uenigheter om veien videre. Berg blir presentert på en pressekonferanse fredag og overtar treneransvaret 1. januar. Nordmannen har tidligere trent Lyn og Lillestrøm.

Han har også 57 dager bak seg som manager i Blackburn.

Fergie-skryt Legia-styret har gitt Berg jobben med å regelmessig ta den polske storklubben ut i Europa og slippe til lovende talenter fra klubbakademiet.

Tidligere Manchester United-manager Alex Ferguson mener Berg er rett mann for oppgaven.

- Det er få som er bedre enn Henning Berg til å jobbe med unge spillere. Dette er en positiv ansettelse. Jeg er overbevist om at Henning en dag blir manager for en stor klubb i Premier League. Han har alle egenskapene til å lykkes, sier Ferguson til Legias nettsider.

- Han jobber hardt og lærer fort. I tillegg har han et godt fotballsyn. Vi har ett tett forhold til hverandre. Henning vet at han alltid kan ringe meg, legger skotten til.

Topper serien Legia beskriver Berg som en representant for en ny generasjon vestlige trenere med et åpent syn på fotball. Berg hadde en stor fotballkarriere med 100 A-landskamper for Norge.

Forsvarsspilleren ble engelsk ligamester med både Blackburn og Manchester United. Legia Warszawa topper den polske toppserien (Ekstraklasa) med 43 poeng, fem mer enn toer Gornik Zabrze.

Hovedstadsklubben er blitt polsk seriemester ni ganger, senest i 2013. Hele 16 polske mesterskap kan Legia vise til. I sommer slo Legia ut Molde i mesterligakvalifiseringen.

(NTB)

TIL LEGIA: Henning Berg ble klar for Legia Warszawa i dag. 
Foto: Vegard Grøtt / Propaganda Photo  / NTB scanpix
TIL LEGIA: Henning Berg ble klar for Legia Warszawa i dag. Foto: Vegard Grøtt / Propaganda Photo / NTB scanpix Vis mer