Henning vil inn de blant fem beste

Satser hardt under Rally Italia.

Det gikk ikke veldig bra under den første gjennomkjøringen under testkjøringen (shakedown) for Henning Solberg, men det har han en god forklaring på.

- Mekanikerne hadde rett og slett glemt en elektronisk ting i bilen, så bilen gikk ikke slik den skulle, sier Henning til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Når bilen var som den skulle, fikk også Henning fart på Forden sin.

- Ja, det gikk veldig bra. Oppsettet ser ut til å fungere bra, og jeg tror jeg var nummer fem eller sju i dag. Så det funket veldig bra, sier han.

Beste privatfører

Storebroren i Solberg-familien er ikke nominert av Ford-teamet til Rally Italia i Sardinia, noe som betyr at han er privatfører. Og under shakedown hadde han kun fabrikkførere foran seg.

- Ja, hadde kanskje det? Det er selvsagt positivt, og en fin ting å ta med seg videre inn i rallyet. Morsomt, sier han.

Henning var niendebest under testkjøringen torsdag formiddag, slått med 5,7 sekunder av torsdagens raskeste mann - lillebror Petter Solberg. Ned til privatfører Daniel Carlsson i en Subaru var det halvsekundet.

PRIVATFØRER: Henning Solberg er ikke nominert av Ford til Rally Italia. Bildet er fra svenskerallyet i vinter. Foto: DANIEL SANNUM LAUTEN
PRIVATFØRER: Henning Solberg er ikke nominert av Ford til Rally Italia. Bildet er fra svenskerallyet i vinter. Foto: DANIEL SANNUM LAUTEN Vis mer

Passer Hennings kjørestil

Grusveiene på Sardinia betegnes som tøffe og vanskelige, med mange krappe svinger.

- Tror veiene passer min kjørestil bra!

Han sier at han tar en strekning om gangen, så får han se hvor det ender til slutt.

- Jeg har en god følelse, og satser på en plassering blant de fem beste. Det er iallfall målsetningen, sier han.

Ettersom han ikke kjører for Ford-teamet, må han klare seg uten de aller beste delene under Rally Italia.

- Bilen fungerer veldig bra, men vi får ikke tilgang til de aller beste dekkene. De går til Toni Gardemeister og Roman Kresta som er nominert av Ford, sier han.

Nye veier

Store deler av årets Rally Italia kjøres på veier som ikke ble brukt i fjorårets rally - som var det første ettersom Rally Italia tidligere ble kjørt på asfalten i San Remo.

- Da er det nye veier for alle, og det er bare en fordel for oss, mener han.

Henning Solberg kjørte seg inn til femteplass i Rally Sverige. Det ga fire VM-poeng, noe han altså satser på å iallfall fordoble etter helgens rally.

- Formen er på topp, jeg er frisk og rask, og gleder meg til å ta fatt på rallyet, sier han optimistisk.

(ANB)