Henning vraket

MANCHESTER (Dagbladet): Manchester United - Leeds 3-0. Henning Berg blir utfordret fra alle kanter i Manchester United. I går satt nyinnkjøpte Jaap Stam på tribunen, og da David May ble byttet, kjørte Alex Ferguson inn 18-åringen Wes Brown. - En mann for framtida, sier Ferguson.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Om Henning Berg er en mann som inngår i Fergusons framtidsplaner, vil han derimot ikke si noe om.

Ferguson valgte igjen å bruke May og Gary Pallister som midtstoppere. Og i en kamp der utfordringene bakover ikke akkurat var de største, gjorde ingen av dem store feil.

Om han bruker de to veteranene for å vise dem fram for potensielle kjøpere, eller om han simpelthen mener de er de beste, er umulig å si.

Lokale spillere

Sett med norske briller er Henning Berg en bedre midtstopper enn David May. Han er bedre enn Wes Brown også. I alle fall pr. i dag. Kanskje ikke om noen år.

- Det er viktig med lokale spillere, og vi har store forhåpninger til Wes, sier Ferguson, og innrømmer at han hadde lekt med tanken om å bruke unggutten fra start.

I stedet fikk han noen minutter og følelsen av å spille for 55 000 på Old Trafford. Og det var derfor Ferguson sendte ham utpå, for å gi ham et klapp på skuldra og et hint om hva belønningen er om han jobber hardt noen år.

- Det var viktig å vinne den siste hjemmekampen. Men det som er viktig nå, er neste sesong. Hvordan vi skal vinne tilbake pokalen og gjøre det bedre i Mesterligaen. Jeg kan nesten ikke vente til sesongen starter, sier Ferguson.

Ny verdensrekord

At han er villig til å betale for suksess har han allerde bevist. Seks plasser bortenfor meg i går satt Jaap Stam. Han har Alex Ferguson betalt nesten 140 millioner kroner for. Det er verdensrekord for en midtstopper. Dobbelt så mye som han ga for Henning Berg.

Men det mumles allerede om nye verdensrekorder på Old Trafford: 40 millioner pund, over en halv milliard kroner, er summen Real Madrid skal ha forlangt for brasilianeren Roberto Carlos. Det høres selvsagt sinnssvakt ut.

Men husk: I et land der ni av ti voksne menn er lykkelig gift med elleve andre menn, er alt mulig.

Det handler om å bli best - for enhver pris.

BARE PÅ OPPVARMING: Det ble bare lett trim før matchen for Henning Berg i går.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer