Hennings asfaltmareritt

- Har for lite erfaring.

Tørr asfalt er et mareritt for Henning Solberg (34), som er reneste læregutten i Rally Monte-Carlo.

Den ferske Ford-føreren har kun asfalterfaring fra fjorårets sesongåpning i Monte-Carlo. Det endte i grøfta.

- Det går stille og rolig for seg der ute, og jeg må bare innse at det tar tid å bli god til å kjøre rally på tørr asfalt, sa storebror Solberg, som har innledet karrierens første komplette VM-sesong.

- Jeg er vant til å «kaste» bilen inn i svingene med dødsforakt på grus og snø og bare holde linja. Her må bilen styres inn. Og blir det litt for mye, blir bakparten kastet ut igjen. Slikt taper jeg sekunder på hele tiden.

Han lå på 14.-plass etter fredagens fartsprøver og har som mål kun å fullføre. Ambisjonene om ett VM-poeng ble raskt forlatt ute i den svingete, franske fjellheimen.

- Da sitter jeg iallfall igjen med viktige erfaringer før de øvrige tre asfaltrundene i år. Jeg får ikke brukt bilen slik jeg helst vil. Underlaget liker jeg ikke nettopp fordi jeg har for lite erfaring. Det høres kanskje enkelt ut å kjøre på asfalt, men ikke i dette gamet. Tro meg, hevdet 34-åringen.

Han ligger på 15.-plass og er kjørt av med 9.16,6 minutter av suverene Sebastien Loeb når drøyt halve VM-runden er unnagjort.

Problemer forårsaket av luft i bremsesystemet skapte ekstra bry for Solberg og kartleser Cato Menkerud på fredagens fartsprøver.

SAKTE I SVINGEN: - Jeg må bare innse at det tar tid å bli god til å kjøre rally på tørr asfalt, sier Henning Solberg. Foto: Reuters
SAKTE I SVINGEN: - Jeg må bare innse at det tar tid å bli god til å kjøre rally på tørr asfalt, sier Henning Solberg. Foto: Reuters Vis mer

(NTB)