Hennings mareritt

LONDON (Dagbladet): Chelsea- Manchester United 5- 0. Her feier Henning Berg inn sitt andre sjølmål på fem ligakamper, og Chelsea går opp i 4- 0. United gikk på sitt først ligatap på 29 kamper. I West End, avdeling Chelsea, er 3. oktober nå offentlig flaggdag. Med Flo på benken.

Manager Vialli, derimot, dro rett på Italia-ferie og Gustavo Poyet (to mål) fikk champagne, mens sir Alex var pottesur. Og i Uniteds mål står årets bløff, Massimo Taibi. Da får det heller være at Norges to beste anripere for øyeblikkert er trygt plassert i benkhvelvet. Igjen.

Slaget på Stamford Bridge er historie - i går ble det fotballhistorisk. Den første setningen ble skrevet etter snaue 28 sekunder:

1- 0:

Et høyt overlegg ble totalt feilberegnet av Massimo Taibi. Hans tredje store tabbe siden han kom til klubben. Gustavo Poyet satte panna til. Hjemmefansen hadde ikke fått svelget den siste slurken med bitter før de måtte bryte lydmuren.

- Vi fikk en utrolig start, sier en overblid Chelsea-manager Gianluca Vialli.

2- 0:

Chelsea overrasket med å kjøre flere høye baller enn vanlig. Det skulle da også bare mangle med Chris Sutton og Poyet på topp. Ingen av dem lider av høydeskrekk.

Etter 15 minutter fikk Chris Sutton endelig ut trøkket. Han styrte ballen forbi en noe feilplassert Taibi. Suttons første ligamål for Chelsea. Flott, ikke fullt så bra for benkesliteren Flo.

- Vi kan ikke be om en bedre åpning. Men det viktigste var at hele laget ikke slapp konsentrasjonen, og jobbet i 90 minutter, sier Vialli.

Butt-dust:

Det endelig knivstikket inn i den røde buken kom etter 24 minutter. Dennis Wise kom som vanlig med alle beina ut i en duell. Nicky Butt ble liggende. Wise slang med leppa. Butt mistet hue og fikk rødt kort.

- Nei, jeg vil ikke kommentere utvisningen, sier en relativt lite blid sir Alex Ferguson.

3- 0:

Frank Leboeuf dro til med langskudd-slegga. Taibi ga en retur. En stadig bedrespillende Poyet klinket ballen inn med en søramerikansk fot.

- Nei, jeg vil ikke si noe om keepersituasjonen i United, sier Alex Ferguson. Greit nok, fordi han må være klar over at katta i sekken har hansker på.

4- 0:

Zola legger inn. Henning Berg vil avverge Suttons andre mål. Berg setter ballen i eget bur. Hennings andre sjølmål denne sesongen, bare noen dager etter at han blemmet mot Marseille i Champions League.

- Etter en sånn kamp er det lov å feire, og det skal vi. Jeg skal komme meg på første fly til Italia for å ha noen avslappende dager. Det ser jeg fram til, sier Vialli.

5- 0:

Innbytter Jody Harris skyter hardt fra ti meter. Taibi glemmer å holde beina samlet. Ekstase i blått.

- I dag var vi nesten perfekte, sier Gianluca Vialli som sammen med benkassistent Ray Wilkins var et syn for Allah og andre guder.

De to smilte fra blank isse til blank isse.