Henriette (12) hoppet 126 meter

Henriette Smeby (12) landet på 126 meter da hun prøvde seg i 120-metersbakken i Granåsen i går.

Tross sin unge alder er den 32 kilo tunge jenta fra Raufoss allerede en rutinert skihopper, skriver Adresseavisen.

Smeby er på ferie i Trondheim, hos storebror Jostein Smeby (22), skihopper med verdenscupdeltakelse bak seg.

Ble med broren

- Jeg ble med broren min i hoppbakken da jeg var ganske liten. Det var sånn det begynte, forteller Henriette.

Søskenparet trener sammen i Granåsen denne uken; for Henriettes del betyr det at hun gjennomfører omkring 35 hopp. Også i går ble det et hopp i 120-metersbakken - da landet hun på 115 meter.

- Jeg blir så veldig sliten av å gå alle trappetrinnene opp til toppen, og så må jeg konsentrere meg fryktelig hardt når jeg skal hoppe i storbakken. Sikkert like hardt som gutta gjør når de skal hoppe skiflyvning. Derfor orker jeg ikke så mange hopp om dagen i 120-meteren, forteller Henriette Smeby. Som hevder at hun slett ikke er redd.

Toppfart

- Ikke redd, men jeg var spent før det første hoppet. Da tok jeg ikke toppfart. Det gjorde jeg på det andre og tredje. Jeg hoppet bare tre hopp i storbakken fredag. 126 meter er det lengste jeg har hoppet, sier 12-åringen.

Storebroren Jostein Smeby er heller ikke særlig bekymret på lillesøsterens vegne.

- I fjor, som 11-åring, hoppet hun 103 meter i 90-metersbakken. Hun var klar for storbakken nå, fastslår han.

- Jeg har hoppet i fire 90-metersbakker; Granåsen, Lillehammer, Vikersund og Lønnberget som er hjemmebakken min. Det er ikke mange jenter som hopper på ski i Norge, men jeg kommer til å fortsette, sier Henriette Smeby.

Henriette trener ikke forgjeves. Snart blir skihopp for kvinner OL-gren. I Salt Lake City til vinteren er det oppvisningsgren.(NTB)