Henriette (13) gjorde tidenes lengste hopp i Renabakken

RENA (Dagbladet): - Målet mitt er å hoppe skiflyging og sette verdensrekord for jenter, sier Henriette Smeby (13) fra Raufoss etter gårsdagens 107-metershopp i 90-metersbakken på Rena. Ingen har noen gang hoppet lenger i den minste NM-bakken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Henriette var prøvehopper under gårsdagens kombinerthopprenn. Uredd kastet hun seg utfor hoppet, og fløy som en fugl nedover mot overgangen. - 107 meter! kom det like etter i høyttaleren. Det var to meter lenger enn Tommy Ingebrigtsens rekord fra vårrennet i 1995.

Kjempetalent

Henriette Smeby har lenge vist at hun er et kjempetalent i hoppbakken. Selv om hun hadde stor fart, er 107 meter imponerende i en bakke med kritisk punkt på 90 meter. Uansett fart og forhold skal det stort mot til for å lande så langt ned mot overgangen.

- Jeg har hoppet siden jeg var fire år, og er aldri redd oppe på toppen. De første hoppene gjorde jeg i Lønnbergbakken, like ved der jeg bor. Rekorden min er på 128 meter, satt i den store OL-bakken på Lillehammer.

- Den store drømmen er en gang å få hoppe skiflyging, og slå verdensrekorden til østerrikske Eva Ganster på 167 meter, sier Henriette Smeby til Dagbladet.

Ingen renn

Til daglig går hun i åttende klasse på ungdomsskolen på Raufoss. I tillegg til hopptreningen driver hun også med kampsport. Utenom idretten er målet hennes å bli arkitekt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer