Henrik (8) har en uhelbredelig sykdom - fikk eksklusivt møte med Messi

En uhelbredelig muskelsykdom gjør at Henrik Svendsen (8) må bruke mye tid i rullestolen. Her får han et eksklusivt møte med idolet Lionel Messi (26).

DRØMMEMØTET Henrik Svendsen (8) fikk drømmen oppfylt da han møtte idolet Lionel Messi på Ullevaal stadion. Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
DRØMMEMØTET Henrik Svendsen (8) fikk drømmen oppfylt da han møtte idolet Lionel Messi på Ullevaal stadion. Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

ULLEVAAL (Dagbladet): - Det er det meste spennende jeg har opplevd i hele mitt liv. Han var så snill, sier Henrik til Dagbladet.

Åtteåringen ble født med en sykdom som gjør at kraften i musklene gradvis forsvinner.

Under gårsdagens Barcelona-trening på Ullevaal stadion satt Henrik stort sett i rullestolen, bortsett fra gangene da iveren tok overhånd, og han reiste seg for å få bedre utsikt til sitt store forbilde - superstjernen Lionel Messi.

- Framtida til Henrik er vanskelig å spå. For oss er det viktig å ta tak i de opplevelsene man kan, sier pappa Petter Svendsen.

Gledet seg Dagbladet møtte minstemann Henrik, storebror Edvard (11) og pappa Petter utenfor nasjonalarenaen i går morges.

Den positive gjengen fra Jeløy i Moss var svært oppglødde. Ungguttene ga klart uttrykk for at de elsket fotball. Derfor gledet de seg stort til å se det spanske mesterlagets spillere på nært hold.

- Jeg har bare sett dem på bilder før, jeg gleder meg sånn til å se de på ordentlig. Spesielt Messi, sa Henrik, og la til at den store drømmen var å få argentinerens autograf.

Satt ringside På grunn av Henriks handikap, fikk familien se Barcelona-treningen fra indre bane. Bare noen få meter fra der spillerne trikset, taklet og scoret mål. Med store øyne og et lurt smil om munnen, fulgte Henrik entusiastisk med alle Messis bevegelser.
Åtteåringen var tydelig fornøyd.

Det han derimot ikke visste, var at den store dagen såvidt var begynt. Etter dialog mellom Dagbladet, arrangør Vålerenga og Barcelona, ble spørsmålet om Messi ville møte den lille, norske gutten formidlet. Svaret fra verdens beste fotballspiller kom raskt.

Han sa ja.

Drømmen ble virkelighet Det førte til et ekslusivt møte mellom Henrik og mannen han forguder. Dagbladets fotograf fikk tillatelse til å forevige øyeblikket. Et øyeblikk Henrik aldri kommer til å glemme.

-Det var det mest spennende jeg har opplevd i hele mitt liv!

Fem minutter etterpå satt han fremdeles stolt i rullestolen, på samme plassen - i gangen på Ullevaal stadion. I fanget hadde han en blokk. På papiret sto det et navn - Lionel Messi.

-Det var en drøm. Jeg spurte om jeg kunne få autografen, så fikk jeg ta bilder med ham også. Han var så snill, forteller Henrik.

-Sa han noe til deg?

-Ja, men det var på argentinsk, så jeg skjønte det ikke helt, sier Henrik og gliser.

Stolt pappa Ved siden av ham sto en rørt far og smilte om kapp med sønnene. Det var tydelig stort for ham å se gleden i ansiktene til barna.

- Dette føles helt, helt spesielt. Når Henrik får en slik opplevelse, gjør det noe med deg. Jeg trodde ikke det var mulig. At Messi tar seg tid til dette her, sier mye om personen han er. Det er bare helt utrolig, sier Svendsen senior.

Han forteller om to sønner som begge brenner for fotball, men at Henriks sykdom dessverre holder ham tilbake.

- Fotball er greia for dem. De er levende opptatt av det, sier Svendsen, som samtidig berømmer idrettsalget Sprint-Jeløy for å vise forståelse for sønnens situasjon.

- Det har vært fantastisk å se hvordan lagkameratene og trenerne til Henrik har akseptert ham. Det har betydd mye.

Skal på kamp For fotball betyr mye for familien. I kveld er de tilbake på Ullevaal for å se Barcelona spille mot Vålerenga. For minst én av dem, blir det helt spesielt.

-Jeg hadde aldri møtt verdens beste fotballspiller før. Nå skal jeg følge ekstra nøye med på Messi, forsikrer Henrik.

 TIL FAMILIEALBUMET:  Henrik fikk også sikret et bilde av selg selv sammen med Messi og storebror Edvard (11).  Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
TIL FAMILIEALBUMET: Henrik fikk også sikret et bilde av selg selv sammen med Messi og storebror Edvard (11). Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Før gårsdagen var han alene i familien om å være Barcelona-supporter, men nå kan det være storebror Edvard skifter fra Liverpools røde farger til katalanernes blå.

-He-he. Ja, kanskje. Jeg har egentlig ikke ord. Da jeg så Messi var det litt skummelt og spennende på en gang, sier Edvard ekstatisk.

Det er fremdeles usikkert om han tør å skifte favorittlag.

Det er derimot ingen tvil om at brødrenes mange venner kommer til å bli misunnelige i tiden som kommer. Det skal Henrik sørge for.

-Dette skal jeg si til alle sammen!

 MINNE FOR LIVET:  Her er autografen til verdens største fotballstjerne, Lionel Messi.  Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
MINNE FOR LIVET: Her er autografen til verdens største fotballstjerne, Lionel Messi. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer