Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kristoffersen på pallen i Adelboden

Henrik banket av akrobatisk Hirscher

Måtte se seg slått av Hirscher igjen.

Foto: GEPA/Bildbyrån
Foto: GEPA/Bildbyrån Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Marcel Hirscher ble igjen for sterk for Henrik Kristoffersen og sikret seg seieren i storslalåm i Adelboden. Dermed må Henrik Kristoffersen fortsatt vente på sin første seier siden Schladming 24. januar i fjor.

Det så ut til å gå Henrik Kristoffersens vei i det siste henget. Det karakteristiske målhenget i Adelboden skapte store problemer for flere utøvere og skilte mye tidsmessig.

- Du er totalt utslitt når du kommer ned til det nederste henget, og da kommer du inn i det vanskeligste partiet, forteller Kristoffersen til TV 2.

For Marcel Hirschers del var det bare etter akrobatikk av ypperste klasse at han klarte å holde seg på skiene og inne i løypa.

Dermed ble det seier nummer 51 i verdenscupen for østerrikeren som passerer Alberto Tomba, 17 hundredeler foran Kristoffersen, som igjen var fire hundredeler foran Alexis Pinturault etter en tung andre omgang.

- Jeg var 1.70 bak ham tidligere i sesongen, og nå er jeg 17 hundredeler, så jeg nærmer meg, sa Kristoffersen til TV 2.

Henrik Kristoffersen og Leif Kristian Nestvold-Haugen hadde begge strålende utgangspunkt etter den første omgangen hvor de lå på henholdsvis andre- og tredjeplass.

Nær sagt alle gjorde en feil i den siste delen av løypa og flere ristet bare på hodet av villfarelse etter å ha tatt teten, selv med en stor feil.

Østerrikske Manuel Feller kjørte en sterk andre omgang. Etter å ha vært nummer 13 i den første omgangen, var Feller svært rask i mesteparten av løypa og selv med en feil nederst var østerrikeren tøff å slå.

Slovenske Zan Kranjec kjørte inn til delt ledelse med Feller og duoen beholdt ledelsen helt til fjorårets vinner Alexis Pinturault kom til mål. Etter å ha vært nummer fem i den første omgangen kjørte franskmannen en god andre omgang og ledet med 99 hundredeler.

Leif Kristian Nestvold-Haugen kjørte sterk den første halvdelen av den andre omgangen, men gikk tom for krefter nedover bakken og måtte gi tapt. Dermed ble det en tiendeplass til slutt for 30-åringen.

Irritert

Etter å ha blitt slått med knapp margin i Zagreb tidligere denne uka klarte ikke Henrik Kristoffersen å holde tilbake sinnet.

Kristoffersen hadde nemlig sju pallplasser fra før denne sesongen, men mangle seieren.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!