Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Henrik Bjørnstad legger opp

Bekrefter at han gir seg som golfspiller.

LEGGER OPP: Henrik Bjørnstad har bestemt seg for å legge opp som golfspiller. Nå flytter 31-åringen hjem til Norge. Foto: Scanpix/Reuters
LEGGER OPP: Henrik Bjørnstad har bestemt seg for å legge opp som golfspiller. Nå flytter 31-åringen hjem til Norge. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer

Henrik Bjørnstad har slitt tungt på PGA-touren denne sesongen, og måtte gjennom en knallhard kvalifisering for å sikre spillrettigheter også neste år.

Det har 31-åringen bestemt seg for ikke å gjøre. Nå gir den nybakte faren seg som golfspiller.

- Dette er et valg jeg har tatt og kommet frem til gjennom sesongen. Jeg føler selv at jeg har gjort et riktig valg og strutter av energi. Det faktisk en tung bør som har sluppet taket nå som det er gjort. Jeg har spilt profesjonell golf i 15 år og føler at jeg trenger nye og andre utfordringer her i livet, sier Bjørnstad til golfnews.no.

- Vi legger huset ut for salg så fort som mulig og satser på en hjemreise så snart dette er klart. Sannsynligvis havner vi rundt Drøbak området når vi kjøper et sted hjemme og vi gleder oss alle sammen, sier han.

Bjørnstad la først opp i 2004 etter flere år på Europatouren, men gjorde et fantastisk comeback året etter og kvalifiserte seg som første nordmann for PGA-touren.

Etter ett år der bar det ned til Nationwidetouren, og den sesongen hadde Bjørnstad igjen ei tid i tenkeboksen før han bestemte seg for å satse igjen.

I fjor kvalifiserte han seg igjen for golfens største sirkus i USA, men lite har gått nordmannens vei denne sesongen. på 26 turneringer klarte han bare cuten ni ganger, og spilte inn litt over 1,2 millioner norske kroner.

Det holdt til 186.-plass på tourens pengeliste.

- Det har vært en tung sesong og jeg føler at jeg har fått lite igjen basert på hvor mye jeg har lagt ned i golfen, men dette er ikke den eneste grunnen til at jeg nå legger opp, sier Henrik Bjørnstad.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media