Henrik Bjørnstad møter «The Shark»

I morgen legger Henrik Bjørnstad (22) ut på årets andre Europa-tour i Melbourne. Forrige helg i Perth klarte han ikke cuten, men nå gleder han seg til å spille mot megastjernen Greg Norman.

The Great White Shark, som 46-åringen kalles, var ikke med forrige helg i Perth. I Heineken Classic stiller australieren opp som det aller største trekkplasteret.

- Det skal bli veldig gøy å spille mot Norman, sier Henrik til Dagbladet.

22-åringen forteller at han føler at han er kommet inn i en bedre rytme, og er blitt akklimatisert. Melbourne ligger 10 timer foran Norge i tid. I forrige uke hadde Henrik problemer med å sove om natta, noe som medførte at golfen ikke stemte.

Stjernene på plass

- Jeg har gått banen et par ganger, og føler meg mye mer forberedt til denne turneringen, sier Henrik.

I morgen tidlig starter kampen om å klare cuten på Royal Melbourne Golf Club, og Henrik er i det aller beste selskap. Foruten Norman stiller toppspillere som Colin Montgomerie, Ernie Els, Nick Faldo og John Daly.

- Det er gøy at Daly også stiller i denne turneringen, sier Henrik.

John Daly - med kallenavnet «Wild Thing» - vant den mest berømte turneringen, The Open, i 1995 på St. Andrews i Skottland. Etter det sleit han med store alkoholproblemer i flere år, inntil han i fjor vant sin første individuelle turnering på seks år i München.

- For første gang i livet mitt går alt akkurat som jeg ønsker det, sier Daly. - Å være med på Europa-touren er bra for meg - og forhåpentlig også for Europa-touren.

Morsom bane

Henrik liker banen i Melbourne godt, og ser fram til å komme i gang. En norsk kamerat går caddie for ham.

- Banen er morsom, men ikke lang, sier Henrik Bjørnstad til Dagbladet. - Utfordringene ligger rundt og på greenene.

  • De totale prispengene i Melbourne ligger på rundt 10 millioner kroner. Vinneren stikker av gårde med nesten 1,8 millioner. 10. plassen gir rundt 230000 kroner.
GLEDER SEG: Henrik Bjørnstad møter hjemmefavoritten Greg «The Great White Shark» Norman i Melbourne. - Det skal bli veldig gøy å spille mot han, sier Henrik til Dagbladet.