FINALEKLAR: Henrik Christiansen gjorde et sterkt forsøksheat på 800 meter fri under VM i Budapest. Foto: Christine Olsson/TT / NTB scanpix
FINALEKLAR: Henrik Christiansen gjorde et sterkt forsøksheat på 800 meter fri under VM i Budapest. Foto: Christine Olsson/TT / NTB scanpixVis mer

VM i svømming

Henrik Christiansen klar for finale: - Jeg har mer inne

Henrik Christiansen svømte meget sterkt og ble nummer tre i forsøksheatet på 800 meter fri under VM i svømming tirsdag. Det holdt til sikker finaleplass.

Lillestrømlingen ble klokket inn til tiden 7.47,61. Det var snaue to sekunder bak hans egen norske rekord på distansen og holdt til tredjeplass i heatet.

Christiansens tid var også den tredje beste av samtlige som svømte forsøkene.

- Jeg er utrolig fornøyd. Etter å ha hatt den starten jeg har hatt på mesterskapet, var dette deilig. 800 meter er den øvelsen jeg virkelig er her for å svømme, og det er denne jeg virkelig har jobbet for, sa 20-åringen til NTB.

Han hadde lite å utsette på det han fikk til i VM-bassenget i Budapest.

- Nå traff jeg virkelig godt. Dette er det beste forsøksheatet jeg har gjort, fastslo det norske håpet VM-håpet.

Tror på løft

Den italienske OL-mesteren Gregorio Paltrinieri var raskest av samtlige i forsøkene med tiden 7.45,31. Han blir storfavoritt i onsdagens finale.

Christiansen tror imidlertid han kan senke tiden sin ytterligere til finalen.

- Jeg har mer inne enn dette. Man har alltid mer å gå på i en finale. Nå gjelder det bare å få analysert dette løpet og finne ut hva jeg gjorde bra og mindre bra, sa han.

Landslagssjef Petter Løvberg tror også Christiansen vil løfte seg ytterligere til finalen.

- Henrik har tidligere vist at han har en evne til å heve seg til finaler. Det gjorde han i forrige VM i 2015. Da senket han tiden sin veldig og ble nummer fem på denne distansen, sa han til NTB.

Slo gjennom

Christiansen åpnet litt forsiktig i forsøket tirsdag, men kom meget sterkt etter passering halvveis. Unggutten disponerte godt og hadde krefter også mot slutten.

- Dette gikk akkurat sånn det skulle. Vi visste at Henrik ikke kom til å være med helt i starten. Han kom imidlertid sterkt utover i løpet og traff veldig bra, fastslo landslagssjef Løvberg.

Christiansen slo gjennom internasjonalt nettopp på 800 meter under VM i Kazan for to år siden. Da satte han sin gjeldende personlige og norske rekord på 7.45,66.

Romerikingen ble så nummer seks på øvelsen under EM i London i fjor sommer.

Tirsdagens finaleplass var en opptur for Christiansen etter at lillestrømlingen røk ut i forsøket både på 200 og 400 meter fri i innledningen av verdensmesterskapet i Ungarn. Christiansen at han har måttet jobbe med seg selv de siste dagene.

- Det er ikke alltid bare lett å perse i VM, når du føler du har mer inne. Det har vært en liten snuoperasjon, sa han.

(NTB)