Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Henrik Christiansen med EM-sølv

Satte også ny personlig rekord.

EM-SØLV: Henrik Christiansen med sølv og ny personlig rekord. Her fra en tidligere anledning. Foto: Jessica Gow/TT / NTB Scanpix
EM-SØLV: Henrik Christiansen med sølv og ny personlig rekord. Her fra en tidligere anledning. Foto: Jessica Gow/TT / NTB Scanpix Vis mer

Henrik Christiansen (23) var kveldens andre norske medaljehåp etter at Tomoe Zenimoto Hvas tok sølv i svømme-EM i Glasgow tidligere i kveld.

Og Christiansen ville ikke være noe dårligere. Han stormet inn til EM-sølv på 1500 meter fri, og satte ny personlig rekord.

- Jeg er utrolig fornøyd. Det er utrolig deilig å komme hit og få pers og sølvmedalje, sier Christiansen til TV 2.

Christiansen var offensiv fra start og skilte seg tidlig ut sammen med utfordrerne Gregorio Paltrinieri og Mykhajlo Romantsjuk. Trioen fikk raskt en liten luke til de øvrige.

Eter hvert klarte ikke Romantsjuk å henge på Paltrinieri og Christiansen, som kjempet om gull og sølv. Italieneren hadde en luke på snaut to sekunder, noe som holdt til det edleste metallet.

Sølv er uansett veldig sterkt for Christiansen, som også slo sin egen personlige rekord med 1,2 sekunder (14.18,15). Det betyr forbedring av norsk og nordisk rekord. Det er også sjuendeplass på lista gjennom tidene.

De to foregående mesterskapene (i 2015 og 2017) har endt med bronse på øvelsen for Christiansen, som hadde totalt tre bronsemedaljer fra EM på CV-en.

Han ble på forhånd sett på som Norges sterkeste kort i mesterskapet i Skottland.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media