ÅTTENDE PLASS: Henrik Christiansen endte sist i finalen på 1500 meter fri. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
ÅTTENDE PLASS: Henrik Christiansen endte sist i finalen på 1500 meter fri. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Henrik Christiansen sprakk i OL-finalen

Endte klart sist på 1500 meter-finalen i natt.

(Dagbladet): Henrik Christiansen (19) sikret seg finaleplass på 1500-meter med knappest mulig margin, da han fredag kveld havnet på sjetteplass i sitt semifinaleheat, med tida 14,55.40.

I natt ble 19-åringen fra Lillestrøm tidenes yngste norske svømmer i en OL-finale. Konkurransen mot de sju andre svømmerne i finalen ble ikke overraskende i overkant tøff for unggutten, som ble hengende etter helt fra start.

Christiansen ble liggende på sisteplass gjennom hele løpet, og endte til slutt opp med den svake tiden 15.02,66. Det er over sju sekunder tregere enn resultatet hans i semifinalen.

- Det var tungt stort sett hele løpet. Det er gøy å være i en OL-finale, men det suger å svømme sakte i en OL-finale. Men jeg tror ikke vi skal ta for tungt på det, det er fortsatt åttendeplass i OL, sier Christiansen til TV 2.

- Henrik fikk det dessverre litt for tøft, sier TV 2s svømmeekspert Sander Smørdal. Han gravde dypt for å komme til finalen, og har tydelig fått smake det her, sa Smørdal da det ble klart at Christiansen ville ende sist.

- Men han har lært masse her, og kommer tilbake i neste års EM og i sommer-OL i Tokyo i 2020, fulgte TV 2s Fin Gnatt opp.

Italienske Gregorio Paltrinieri sikret seieren med tiden 14.34,57. På plassene bak ham fulgte Connor Jaeger (USA) og Gabriele Detti (Italia)