Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Henrik er så solid nå at han kan sammenliknes med Alberto Tomba

Tom Stiansen mener Henrik Kristoffersen kan sette Hirscher i skyggen også i storslalåm - om noen kilo.

SUVEREN: Henrik Kristoffersen (21) har vært suveren i slalåm hittil i sesongen.  Foto: AP/Brennan Linsley
SUVEREN: Henrik Kristoffersen (21) har vært suveren i slalåm hittil i sesongen. Foto: AP/Brennan Linsley Vis mer

(Dagbladet): - Henrik virker så solid nå at han kan sammenliknes med Alberto Tomba og Marcel Hirscher på sitt beste. Det er stor idrett han bedriver, og han er bare 21 år gammel. Han kan være helt der oppe i 15 år til, sier «71 grader nord»-programleder Tom Stiansen som vant VM-gull i slalåm i 1997.

21-åringen kjørte ned til fullstendig overlegen seier i slalåmrennet i Madonna di Campiglio i Italia i går kveld, og har nå vunnet sesongens to første slalåmrenn. Nordmannen jublet vilt, og tok karrierens sjette seier i verdenscupen.

- Det er alpinhistorie, skrek NRK-kommentatorene Andreas Toft og Tron Moger på direkten.

Kristoffersen ledet stort etter første omgang. Ned til Hirscher var det 1,03 sekunder. Etter andreomgangen var avstanden til verdenscuplederen økt til 1.25.

Sammenliknes med legende Det er ikke hvem som helst Tom Stiansen synes det er betimelig å sammenlikne Henrik Kristoffersen med.

Alberto Tomba er en legende innen alpinsporten. I tillegg til 50 verdenscupseire, 35 i slalåm og 15 i storslalåm, vant han verdenscupen sammenlagt i 1995 og er både olympisk mester og verdensmester flere ganger.

Og nå mener Stiansen at Hirscher bør passe seg.

- Innersvingen på Hirscher - Med noen år og noen kilo til på kroppen, kan Henrik komme til å ta innersvingen på Hirscher, også i storslalåm. Det blir fryktelig spennende å følge ham, sier Stiansen.

Før gårsdagens kveldsrenn hadde Kristoffersen vunnet fem verdenscuprenn. 14 ganger hadde han vært på pallen. Han er i superform før jul. Søndag kom han på andreplass i storslalåmrennet i Alta Badia.

Kristoffersen ligger på fjerdeplass i verdenscupen sammenlagt.

SAMMENLIKNER HENRIK MED TOMBA: Tidligere slalåmverdensmester Tom Stiansen.

Foto: Nina Hansen
SAMMENLIKNER HENRIK MED TOMBA: Tidligere slalåmverdensmester Tom Stiansen. Foto: Nina Hansen Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media