Henrik er Vål'engas trumfkort

JORDAL AMFI (Dagbladet): Semifinale sluttspillet 3. kamp, Vålerenga- Sparta 5- 1, sammenlagt 3- 0. - Målvaktene avgjør kampen om kongepokalen. Henrik Arvsell er minst like god som Mika Rautio, sier Vålerenga-trener Roy Johansen.

Vålerenga-treneren er strålende fornøyd med sin svenske målvakt.

- I ham har vi et trumfkort i NM-finalen mot Storhamar, mener Roy Johansen.

Henrik Arvsell (30) ble aldri satt på store prøver mot Sparta. Til det var Vålerenga altfor overlegne.

Men Arvsell har løst det keeperproblemet Vålerenga har slitt med de siste sesongene.

- Man vinner ikke jevne kamper uten en skikkelig målvakt. Henriks statistikk sier at han redder ni av ti skudd. Grunnen til at Mika Rautios redningsprosent er høyere, er fordi vi spiller litt mer breialt enn Storhamar.

To mot én

- Målene han har sluppet inn har kommet i to-mot-én-situasjoner eller alene med keeper, sier Roy Johansen.

Arvsell hadde lagt opp da han kom til Norge i fjor. Med sju måneder uten trening, var fjorårets resultater av den variable sorten.

I år har Henrik Arvsell vært sikkerheten selv.

- Jeg er fornøyd, men det er ikke bare jeg som har trent godt. Klubben er bedre organisert, og det defensive arbeidet er solid, sier Arvsell.

Uten kontrakt

Han er en av flere spillere uten kontrakt neste år. Men er det opp til svensken, fortsetter han på Jordal Amfi - hvis forholdene blir lagt til rette.

- Jeg trives i Vålerenga, men må få sjansen til å jobbe mindre og trener mer. Hvis ikke blir det 4. divisjonshockey hjemme i Sverige - eller bowling, sier Henrik Arvsell.