Henrik gravde hull i snøskredet med én hånd. Først da fikk han puste

- Så nesten ikke skredet engang, før jeg ble tatt.

(Dagbladet): Den norske skikjøreren Henrik Henriksen fikk for alvor erfare hva naturkreftene kan være gode for, da han stod på ski i Alpene i franske Chamonix 2. januar.

På vei ned ble han nemlig tatt av snøskred.

Henriksen filmet hele hendelsen med hjelmkameraet sitt. Se video øverst i saken!

- Vi kom til et område som var litt «små-sketchy», og bestemte oss for å holde litt avstand til hverandre, og ikke kjøre fullt så mange på én gang, tilfelle skred, sier han til Dagbladet.

- Ekkel opplevelse Og på vei ned fjernutløste skikjørerne skredet.

- Jeg kjørte sist og så nesten ikke skredet engang før jeg ble tatt.

Henriksen ble begravet i snø, og det eneste han greide å bevege på var den ene hånda.

- Det var en ganske ekkel opplevelse. Heldigvis fikk jeg gravd ut et hull med hånda og, etter å ha spist en del snø, fikk jeg puste gjennom det. Det var en befrielse at i alle fall én kroppsdel var bevegelig og fri.

Fikk ikke panikk Til tross for all snøen, ble han likevel ikke redd, fordi han visste kompisene var i nærheten og hadde fått med seg skredet.

- Jeg stolte veldig på dem, og vet at de kan skredredning, så sånn sett følte jeg meg ganske trygg. Jeg fikk ikke panikk, det hjelper ikke akkurat å være under bakken og bli stressa. Så jeg holdt roen og fikk skreket fra til de andre, så de visste hvor jeg var.

Henriksen har opplevd å utløse snøskred tidligere, men har aldri før blitt tatt. Nå innrømmer han at opplevelsen har gitt ham enda mer respekt for hvor lite som skal til.

- Jeg blir nok mer var på det. Men jeg er ikke redd for å stå på ski igjen. Nå i helga var jeg på topptur igjen, sier han.

- Hva har du lært av hendelsen?

- Vi skulle absolutt ha gravd en snøprofil på forhånd og sjekket forholdene bedre, siden det faller mye snø på én gang i Alpene. Så neste gang vil jeg nok ta det litt mer rolig og ta slike forhåndsregler.