Henrik Ingebrigtsen: - Jeg er en soleklar treer

Henrik Ingebrigtsen (28) erkjenner at han har et godt stykke opp til brødrene Jakob og Filip, men gleder seg over at han begynner å få kontroll på smertene.

BEDRING: Henrik Ingebrigtsen under Trond Mohn Games på Fana stadion 23. mai. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix.
BEDRING: Henrik Ingebrigtsen under Trond Mohn Games på Fana stadion 23. mai. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Sesongåpningen har ikke blitt som den eldste av løperbrødrene hadde sett for seg. I to måneder trøblet han med skader. Fortsatt har han en jobb å gjøre før kroppen fungerer normalt.

- Treningsmessig er jeg en soleklar treer for tiden, men det er lenge til VM. Det begynner å normalisere seg. Jeg har ikke lenger like stor kjenning med hamstringen og betennelsen i hofta. Jeg begynner å få kontroll på det, sa Henrik da NTB snakket med ham under Diamond League-stevnet i Stockholm sist uke.

Der ble han regelrett fraløpt og endte opp på 9.-plass med 3.45,46 på 1500-meteren. Noen dager før ble det pene 3.40,22 i Belgia.

- Når gjør det vondt?

- Når jeg virkelig skal trykke til og løpe fort. Da er det vondt i setemuskulaturen og på utsiden av hofta og i hamstringen i tillegg. Jeg er smertefri når jeg trener, men det har vært litt problemer i etterkant av konkurransene. Derfor har jeg måttet roe ned treningen litt. Nå får vi se om det går an å få fart på kroppen igjen.

Bedre opplevelse

3.40,22 i Belgia var tross alt ikke så håpløst. Bare noen dager før hadde han nærmest blitt kalt for invalid av trenerpappa Gjert. Så ille var det ikke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer