Henrik Ingebrigtsen falt i siste sving

Rasende etter løpet.

 FALT:  Henrik Ingebrigtsen falt under 1500 meteren i U23-EM. Dermed får han ikke løpe finaleheatet. Her fra Bislett Games. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
FALT: Henrik Ingebrigtsen falt under 1500 meteren i U23-EM. Dermed får han ikke løpe finaleheatet. Her fra Bislett Games. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer

Det norske håpet Henrik Ingebrigtsen falt bokstavelig talt ut av medaljekampen på 1500 meteren i U23-EM i friidrett i Tammerfors lørdag.

Mens broren Filip sikret en flott annenplass i det andre heatet med 3.44,86, slet storebror seg inn til 10.-plassen med 3.50,16 etter å ha hatt et brutalt møte med banedekket. Dermed blir det ingen finale på sist års europamester på både 1500 meter og i terrengløp.

Ifølge TV 2 var rogalendingen forbannet etter løpet. Han skrek ut «legg inn protest på belgieren» før han forsvant fra presseområdet.

Den norske delegasjonen protesterte, men til ingen nytte.

Men det blir likevel to nordmenn i finalen på 1500 meteren i EM, for i det første heatet klarte Vegard Ølstad en flott sjetteplass med 3.43,47. Det var ny personlig rekord for hans del, og han gikk videre på tid.

I heatet til Filip og Henrik Ingebrigtsen var det iren Paul Robinson som var best med 3.44,73, mens belgiske Pieter-Jan Hannes vant heatet til Ølstad med kvalifiseringens beste tid, 3.42,88.

Henrik Ingebrigtsen var kanskje det største norske håpet i U23-EM i friidrett i år, men uhellet gjorde at han altså falt ut av medaljekampen. Nå blir det neste store målet for ham VM i Moskva midt i august.

Etter at han løp inn til femteplassen på 1500 meteren i OL-finalen i London i fjor, sa Ingebrigtsen til det norske pressekorpset at målet hans i Moskva ville bli å kjempe om en medalje.

(NTB)