Henrik Ingebrigtsen med ny norsk rekord

Slo rekord som har stått i 18 år på 3000 meter under Bislett Games.

NY, NORSK REKORD: Henrik Ingebrigtsen knuste den norske rekorden under Diamond League på Bislett. Deretter skrev han så mange autografer til publikum at han fikk pappa Gjert på nakken. Video: Kristoffer Løkås. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Følg resten av Bislett Games i Dagbladets livestudio utover kvelden.

Det ble satt et hardt tempo fra start på 3000 meter, og Henrik Ingebrigtsen la seg tidlig inne ved lista bak i feltet. Etter hvert gikk det roligere, og Ingebrigtsen hang fint med. Han lå an til å slå den norske rekorden etter 2200 meter.

- Han er i draget nå Ingebrigtsen. Her er alt mulig, sa NRKs Jann Post på direkten.

Og Ingebrigtsen knuste til slutt den 18 år gamle rekorden til Marius Bakken med nesten fire sekunder, da han løp inn mål på tiden 7.36,85. Det holdt til en imponerende fjerdeplass i det tøffe feltet.

BLE FOR IVRIG: Jakob Ingebrigtsen er klar på at han nærmer seg verdenstoppen, men fikk det ikke helt til å stemme på Bislett under Diamond League. Årsaken, ifølge ham selv, er at han ble for ivrig på grunn av publikum. Vis mer

- Jeg var heldig med mye. Det gikk seint i starten og det passet meg veldig bra. Det er lov å være heldig, sier Ingebrigtsen til NRK etter løpet.

Selemon Barega vant løpet foran Joshua Cheptegei og Nicholas Kipkorir Kimeli.

Haltet

Ingebrigtsen forteller selv at han følte han haltet da det var 1000 meter igjen av løpet.

- Jeg følte meg ganske bra, men 1000 meter igjen ca kjente jeg det litt i hofta, jeg følte jeg haltet litt, men jeg hadde masse krefter igjen og måtte bare gunne på, sier Henrik Ingebrigtsen til Dagbladet etter å ha tatt en æresrunde hvor han har signert autografer og tatt bilder med publikum.

Han brukte så lang tid på det, at han fikk kjeft av pappa Gjert.

- Gjert kom bort og kjeftet på meg for at jeg måtte komme meg avgårde. Han sa at jeg måtte kle på meg, skynte meg og at media venter, sier Ingebrigtsen, som ville bruke tid på fansen.

Men han gjorde samtidig faren stolt.

- Jeg blir stolt, jeg blir glad og jeg blir rørt, før det er en stor prestasjon, sier pappa Gjert Ingebrigtsen til NRK etter løpet.

Han er ikke bekymret for at sønnen haltet litt underveis.

Jaget rekord

Henrik Ingebrigtsen hadde på forhånd et håp om å slå den norske rekorden til Marius Bakken på 3000 meter på Bislett Games i kveld. Den lød på 7.40,77 og ble satt tilbake i 2001.

- Jeg skal prøve alt jeg kan for å ta norsk rekord, men da er jeg avhengig av at kroppen spiller på lag, at hofta ikke begrenser meg. Jeg må være smertefri for å springe så fort, og at løpsopplegget blir et jeg kan håndtere. Hvis det går for fort fra start, da er jeg ferdig, sa Henrik Ingebrigtsen til Dagbladet.

Det klarte den eldste av løpebrødrene.

LATTER: Leif Olav Alnes har hjulpet Karsten Warholm med å bli en av verdens beste friidrettsutøvere. Kanskje årsaken er hans smittende humør? Programleder: Øyvind Godø. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

28-åringen var vraket fra årets drømmemil, der brødrene Jakob og Filip løp.

Skadetrøbbel

Henrik Ingebrigtsen trøblet med skader i to måneder, og har selv uttalt at han er et godt stykke bak brødrene når det gjelder form.

Før stevnet uttalte Gjert Ingebrigtsen at han var mest spent på Henrik sitt løp, med tanke på utfordringene sønnen har hatt.

Det viste seg at han ikke hadde grunn til å være det.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer