Amsterdam, Nederland 20160710.
Henrik Ingebrigtsen under finalen på 5000 meter under EM i friidrett i Amsterdam søndag.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Amsterdam, Nederland 20160710. Henrik Ingebrigtsen under finalen på 5000 meter under EM i friidrett i Amsterdam søndag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Innendørs-EM i friidrett:

Henrik Ingebrigtsen med sølvmedalje i innendørs-EM

Etter tøff vinter med operasjon og rehabilitering ble det sølv.

(Dagbladet): Henrik Ingebrigtsen ble i dag nummer to på 3000 meter under innendørs-EM i Serbia.

Nordmannen la seg tidlig foran i feltet og dro, og så lenge ut til å ha god kontroll.

På den aller siste runden var det Ingebrigtsen mot spanske Adel Mechaal, men nordmannen klarte ikke spurte inn Mechaal. Dermed ble det norsk sølv på 3000 meteren.

Rogalendingen var i mål på tiden 8.00,93. Tempoet var ikke spesielt høyt i søndagens finale. Til sammenligning hadde 26-åringen tiden 7.55,26 i kvalifiseringen.

Ingebrigtsen ble nummer tre på utendørs-EM i friidrett i fjor sommer, da broren Filip ble europamester. Dette var Henriks femte (!) mesterskapsmedalje på seniornivå.

Bestemte seg i tolvte time

Før helga fortalte faren Gjert Ingebrigtsen til Dagbladet at familien hadde bestemt seg litt i tolvte time for å reise til EM. Han innrømmet at de ikke hadde brukt så mye tid på å forberede seg til mesterskapet.

- Vi bruker det mer som pusterom i treningen for begge to. Få på startnummer og kjenne litt på adrenalinet.

Før avreise Beograd la storebror Henrik ut et bilde på Instagram, der han skrev at han gledet seg til å få på startnummer og konkurrere igjen.

Hele forrige sesong slet eldstemann med smerter i beina etter å ha slitt med en vond tå. Etter Rio-OL ble han operert, og siden det har rehabilitering vært en stor del av hverdagen.

- Det ser greit ut, men det vil vise seg på startstreken i helga om det er godt nok, sa faren. Tydeligvis har både operasjon og rehabilitering vært svært vellykket for eldstemann av Ingebrigtsen-brødrene.