Henrik Ingebrigtsen har slitt med en vond tå i lengre tid

Henrik Ingebrigtsen operert

Friidrettsprofilen Henrik Ingebrigtsen la seg tirsdag under kniven for å få operert sin brysomme tåskade. Overfor Dagbladet søndag fortalte han at han ikke kunne fortsette å løpe med smerte.

Frognerparken  20191013:   NM i terrengløp.  Henrik Ingebrigtsen fleiper med Kasper Fosser, orienteringsløper. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET.
Frognerparken 20191013: NM i terrengløp. Henrik Ingebrigtsen fleiper med Kasper Fosser, orienteringsløper. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det bekrefter Norges Friidrettsforbund i en pressemelding.

Inngrepet ble gjort ved Oslo universitetssykehus.

- Det har vært en skade som herr og fru Hvermansen fint hadde kunnet leve med, men som umuliggjør å kunne satse for fullt på et internasjonalt toppnivå, sier friidrettsforbundets lege Ove Talsnes.

Tidligere i høst antydet pappa og trener Gjert Ingebrigtsen at amputasjon av den aktuelle tåa kunne bli aktuelt.

- På tross av aktiv rådgiving fra sentrale deler av Henrik Ingebrigtsens støtteapparat ble det besluttet å forsøke å adressere årsaken i stedet for å kvitte seg med problemet, sier lege Talsnes muntert.

Dette sa Ingebrigtsen til Dagbladet om skaden søndag:

- Vi får se om det skal opereres. Jeg kan i alle fall ikke ha det sånn som dette. Man kan ikke løpe med smerte. Det lønner seg aldri, sa Ingebrigtsen til Dagbladet om skaden som har plaget han over lengre tid.

- Enten må jeg ta meg god tid for å få henta meg inn igjen, eller så er det operasjon. Nå er vi ferdig med sesongen, så nå kan vi prioritere de tingene der.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer