Henrik Ingebrigtsen har slitt med en vond tå i lengre tid

Henrik Ingebrigtsen operert

Friidrettsprofilen Henrik Ingebrigtsen la seg tirsdag under kniven for å få operert sin brysomme tåskade. Overfor Dagbladet søndag fortalte han at han ikke kunne fortsette å løpe med smerte.

Frognerparken  20191013:   NM i terrengløp.  Henrik Ingebrigtsen fleiper med Kasper Fosser, orienteringsløper. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET.
Frognerparken 20191013: NM i terrengløp. Henrik Ingebrigtsen fleiper med Kasper Fosser, orienteringsløper. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det bekrefter Norges Friidrettsforbund i en pressemelding.

Inngrepet ble gjort ved Oslo universitetssykehus.

- Det har vært en skade som herr og fru Hvermansen fint hadde kunnet leve med, men som umuliggjør å kunne satse for fullt på et internasjonalt toppnivå, sier friidrettsforbundets lege Ove Talsnes.

Tidligere i høst antydet pappa og trener Gjert Ingebrigtsen at amputasjon av den aktuelle tåa kunne bli aktuelt.

SIRKUS INGEBRIGTSEN: Gjert Ingebrigtsen har vært i sentrum gjennom hele mesterskapet. Etter 1500 meter semifinalen hånet han treningsplanen til sønnene. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

- På tross av aktiv rådgiving fra sentrale deler av Henrik Ingebrigtsens støtteapparat ble det besluttet å forsøke å adressere årsaken i stedet for å kvitte seg med problemet, sier lege Talsnes muntert.

Dette sa Ingebrigtsen til Dagbladet om skaden søndag:

- Vi får se om det skal opereres. Jeg kan i alle fall ikke ha det sånn som dette. Man kan ikke løpe med smerte. Det lønner seg aldri, sa Ingebrigtsen til Dagbladet om skaden som har plaget han over lengre tid.

- Enten må jeg ta meg god tid for å få henta meg inn igjen, eller så er det operasjon. Nå er vi ferdig med sesongen, så nå kan vi prioritere de tingene der.

Utfallet ble altså operasjon allerede denne uka.

Rehabilitering neste

Ingebrigtsen står nå foran en rehabiliteringsperiode.

- Hvor lenge denne fasen vil vare må vi se nærmere an, men i denne perioden vil han gjennomføre tre daglige treningsøkter med alternativ trening, og vi i det medisinske støtteapparatet i Norges Friidrettsforbund vil følge ham tett opp, sier Talsnes.

Toppidrettssjef i Norges Friidrettsforbund, Erlend Slokvik, er fornøyd med at tåproblemet til en av Norges fremste løperprofiler nå trolig er tilbakelagt.

Han ser fram til at Ingebrigtsen kan satse for fullt fram mot neste års OL i Tokyo.

Tok NM-gull

Søndag løp eldstemann av løperbrødrene Ingebrigtsen inn til gull i NM terrengløp i Frognerparken i Oslo.

I etterkant gjentok han at den vonde tåa hadde voldt ham bry, og at det nå måtte tas en beslutning på hva som skulle gjøres.

28-åringen har slitt med skaden gjennom store deler av sesongen. Det medførte at han ikke fikk forberedt seg optimalt til VM i Doha. Der løp han seg likevel til finale på 5000 meter sammen med lillebrødrene Filip og Jakob, men kom til kort da medaljene skulle deles ut.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer